U Vinkovcima prosvjed Sindikata hrvatskih željezničara

NAKON Varaždina, Osijeka i Rijeke, Sindikat hrvatskih željezničara (SHŽ) organizirao je danas kraći javni prosvjed svojih članova i u Vinkovcima.

Pred oko stotinjak željezničara okupljenih ispred zgrade vinkovačkog Željezničkog kolodvora, član Mirovnoga vijeća SHŽ-a Ivan Forgač istaknuo je kako su željezničari nezadovoljni niskim cijenama rada, a njihovo dodatno ogorčenje izaziva odbijanje Uprave Hrvatskih željeznica (HŽ) da vrednuje otežane uvjete rada te uvede stimulacije.

Sindikat hrvatskih željezničara i Uprava HŽ-a imaju različito mišljenje o Strategiji restrukturiranja i modernizacije HŽ-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član Mirovnog vijeća SHŽ-a Forgač naglasio je kako radnici Putničkog prijevoza, HŽ Carga, Održavanja lokomotiva i vagona, Infrastrukture i administracije neće ´više trpjeti da ih se tretira kao željezničare drugoga reda´, te da ´neće dopustiti da ih se otpušta ili na bilo koji način dovodi u nepovoljan položaj izdvajanjem iz HŽ-a´.

Kako se najavljuje, javni prosvjed Sindikata hrvatskih željezničara nastavlja se sutra na Željezničkom kolodvoru u Koprivnici, a zatim 13. veljače u Splitu te 18. veljače na Glavnom kolodvoru u Zagrebu i zagrebačkom Trgu sv. Marka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara