KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Vinogradskoj zaražen i šef anesteziologije, oko 210 djelatnika bolnice u izolaciji

U Vinogradskoj zaražen i šef anesteziologije, oko 210 djelatnika bolnice u izolaciji
Ilustracija: Sanjin Strukić/PIXSELL

U ZAGREBAČKOJ Vinogradskoj bolnici jedan je specijalizant pozitivan na koronavirus i u toj je bolnici oko 210 u samoizolaciji. No, prema najnovijim informacijama zaražen je i šef anesteziologije.

Indexu je informaciju o tome da je specijalizant nefrologije zaražen potvrdio ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice, poznatije kao Vinogradske, prof. dr. Mario Zovak. U međuvremenu nam je potvrdio i da je zaražen i šef Zavoda za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli. 

Zaražen šef anesteziologije

"To je točno, sinoć je potvrđen njegov nalaz. Svi koji su bili u kontaktu s njim upućeni na samoizolaciju, to su mjere koje je preporučila naša epidemiološku služba. Trenutno radimo popis svih osoba koji su bili u kontaktu i koji su samoizolaciji", rekao je Zovak. 

Kazao je kako će svi pacijenti na odjelu intenzivne u najkraćem roku biti testirani na koronavirus. 

"Svi će biti testirani, radi se o šest pacijenata. Jedan dio osoblja koji je bio u bližem kontaktu će također odmah biti testiran. Svi koji sada rade u intenzivnoj nemaju znakove bolesti, a pacijenti nemaju respiratorne simptome. U ovom trenu imamo još dovoljno ljudi da možemo funkcionirati, a ako će biti potrebno, iz Ministarstva će nam poslati ispomoć", rekao je za Index Zovak.

Dodao je da će sada dodatno povećao broj onih koji su u izolaciji u KB Sestre Milosrdnice. Dosad je taj broj iznosio iznosio 164 djelatnika bolnice, a sada iznosi oko 210.

"To će biti jedan broj koji meni nije drag, ali što je tu je. Imamo i tim koji je na pauzi pa možemo otuda crpiti ljude prema potrebi", rekao je ravnatelj.

Ranije nam je potvrdio da je zaražen specijalizant.

Pozitivan specijalizant

"Imali smo incidentnu situaciju, mladi specijalizant s nefrologije je nažalost pozitivan na koronavirus i zbog tog je kompletna ekipa s dijalize stavljena u izolaciju. Zaraženi kolega je navodni kontakt zaraženih iz bolnice Dubrava", rekao nam je Zovak. 

Kaže da pacijenti nisu zaraženi.

"Zahvaljujući suradnji s Ministarstvom smo dobili dva liječnika iz Dubrave. Nitko od pacijenata nije pozitivan. Pacijenti na dijalizi i inače nose maske. U izolaciji je ukupno 164 osobe, kriteriji su jasni kad se netko stavlja u izolaciju", rekao je Zovak.

Na naše pitanje rekao je da se zasad dobro snalaze s ljudskim kapacitetima u bolnici, unatoč tome što je više od 160 zaposlenika stavljeno u izolaciju.

"Mi smo u redu s kapacitetima, imamo timove u pričuvi ionako, a smanjili smo i opseg posla u hladnim uslugama. Moram reći da zasad dobro kompenziramo te incidente i samoizolacije", rekao je za Index ravnatelj Vinogradske prof. dr. Mario Zovak.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara