U Zadru otvorene nove prostorije HCR-a

U ZADRU su danas svečano otvorene nove prostorije podružnice Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) za četiri županije Zadarsku, Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku.

Podružnica je do sada djelovala u Kninu, ali je zbog djelotvornosti, odnosno bržeg dolaska do terena, premještena u Zadar.

Nove prostorije, površine 440 četvornih metara, u vojarni u Ulici Stjepana Radića svečano je otvorio ravnatelj HCR-a Oto Jungwirth, u nazočnosti predstavnika Zadarske županije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jungwirth je rekao da je najveći projekt HCR-a razminiranje dionice autoceste od čvorišta Zadar 2 do Pirovca, po 200 metara od središnje osi autoceste na svakoj strani.

HCR će za 70 posto povećati svoju djelotvornost ove godine u odnosu na lani, rekao je ravnatelj HCR-a Oto Jungwirth danas u Zadru.

Od oslobođenja do danas u Zadarskoj županiji razminirano je 35 četvornih kilometara, a preostalo je još 96 četvornih kilometara, rekla je tom prigodom pročelnica u Zadarskoj županiji zadužena za obnovu Nevenka Marinović, te je izrazila nadu da će nove prostorije HCR-a u Zadru omogućiti brži proces razminiranja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara