U Zagrebu i razgovori o transferu osuđenih Srba iz Lepoglave u SCG

MINISTAR za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore Rasim Ljajić, koji će vjerojatno biti u izaslanstvu što će uskoro, predvođeno predsjednikom državne zajednice Svetozarom Marovićem, posjetiti Zagreb, očekuje međudržavni dogovor o zahtjevu srpskih zatvorenika u Lepoglavi za izdržavanjem zatvorske kazne u Srbiji i Crnoj Gori.

"Za moj odlazak u Zagreb postoje najmanje dva razloga. Prvi se tiče sporazuma o zaštiti nacionalnih manjina. To pitanje će ponovno biti pokrenuto, s obzirom na to da je najveći dio teksta tog sporazuma usuglašen. Drugi razlog se tiče srpskih zatvorenika koji izdržavaju kaznu u zatvoru u Lepoglavi. Postoji njihov zahtjev da izdržavaju kaznu u Srbiji i Crnoj Gori", kazao je ministar Ljajić u intervjuu beogradskom dnevniku "Blic" od utorka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Ljajić dodao je da je zahtjev da srpski zatvorenici kazne izdržavaju u Srbiji i Crnoj Gori više puta obnavljan, te da očekuje da će o toj temi razgovarati s hrvatskom ministricom pravosuđa Vesnom Škare Ožbolt.

"Očekujem da će Hrvatska izaći ususret tom zahtjevu, što bi puno značilo za te zatvorenike, ali i za stvaranje pozitivnije političke klime u odnosima Zagreba i Beograda", kazao je Ljajić uoči skorog dolaska predsjednika državne zajednice SCG, koji u Zagreb dolazi na poziv hrvatskog predsjednika Stipe Mesića.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara