U Zagrebu je sinoć poginuo biciklist. Policija je objavila važno upozorenje

U Zagrebu je sinoć poginuo biciklist. Policija je objavila važno upozorenje
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

NAKON pogibije 65-godišnjeg biciklista na kojega je u četvrtak navečer na Slavonskoj aveniji nedaleko od Zelene tržnice automobilom naletjela 23-godišnja vozačica, zagrebačka policija upozorila je bicikliste da se i oni moraju pridržavati prometnih propisa kako bi povećali svoju i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Biciklist je poginuo u četvrtak oko 20 sati kada je bez zaustavljanja sa zapadnog nogostupa Ulice Siniše Glavaševića krenuo južnom i sjevernom trakom Slavonske avenije. Na njega je naletjela vozačica koja je Slavonskom avenijom Fordom Focus varaždinskih registracija išla prema istoku, izvijestila je policija.

Upozorenje za bicikliste

Policija je stoga na svojoj internetskoj stranici upozorila bicikliste da uvijek moraju imati ispravan bicikl s funkcionalnim kočnicama, ali i da ne smiju voziti pod utjecajem alkohola te da od prvog sumraka (noću), a i danju u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu mora imati upaljeno prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo.

Vozači bicikla dužni su se kretati biciklističkom stazom ili trakom, a ako ne postoje, čim bliže desnom rubu kolnika. Ako ih je dva ili više, moraju ići jedan iza drugoga, a na javnoj cesti noću i danju u slučaju smanjene vidljivost nositi reflektirajuće prsluke. Mlađi od 16 obavezno trebaju imati i zaštitnu kacigu.

Također, policije je apelirala i na vozače da obrate pažnju na starije osobe kao posebno ranjivu skupinu u prometu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara