KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Zagrebu jedna osoba pozitivna na koronavirus nakon šest dana bez novooboljelih

U Zagrebu jedna osoba pozitivna na koronavirus nakon šest dana bez novooboljelih
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

PROČELNIK Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je da je u Zagrebu jedna pozitivna osoba nakon šest dana bez novozaraženih.

"Radi se o bolesniku koji je u Njemačkoj imao simptome korone, testiran je nakon 14 dana i vratio se u Hrvatsku s negativnim nalazom. Nakon 14 dana samoizolacije u Zagrebu njegova obiteljska liječnica ga je ponovno poslala na testiranje na kojem je bio pozitivan. Danas ćemo ponoviti test pa ćemo vidjeti što dalje", rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Zvonimir Šostar.

Od jučer je u Zagrebu napravljeno 258 testiranja, a ukupno je napravljeno 9036 testiranja.

Zagrebačka policija jučer nije zabilježila nijedan slučaj kršenja mjera.

Dodao je da će se danas ponoviti test i vidjeti što dalje jer se radi o osobi koja je preko 30 dana u samoizolaciji.

Bandić: Mi smo zadnji koji ćemo raditi problem oko raspuštanja Sabora

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izvijestio je da je jutros održao sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem u vezi zakona o obnovi Zagreba, koji bi se sutra trebao naći na javnoj raspravi.

"Nadam se da je ugrađeno sve što smo mi predlagali kao sugestije", kazao je dodavši da je jedini uvjet za podržavanje raspuštanja Sabora zastupnika iz Kluba stranke rada i solidarnosti donošenje kvalitetnog Zakona o obnovi. 

"Mi smo zadnji koji ćemo raditi problem oko raspuštanja Sabora, što se tiče izbora oni nam uvijek odgovaraju", poručio je Bandić. 

Najavio je da će Grad sudjelovati u obnovi katedrale nakon potresa, jer ona nije samo vjerski simbol, nego je važna i za kulturni i turistički značaj Zagreba.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara