U Zagrebu uskoro misa za ustaške zločince, među njima i notornog generala

U Zagrebu uskoro misa za ustaške zločince, među njima i notornog generala
Foto: FaH

U BAZILICI Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu, u ponedjeljak, 24. rujna, održat će se “sveta misa zadušnica” za, kako se kaže u najavi, “35 hrvatskih mučenika, visokih časnika, generala i pukovnika Hrvatske vojske NDH”.

“Ti časni mučenici su: Artur Gustović, Đuro Grujić, Tomislav Sertić, Ivan Markulj, Ivan Tomašević, Slavko Skoliber, Zvonimir Stimaković, Mirko Gregorić, Bogdan Majetić, Franjo Dolacki, Muhamed Kromić, Antun Nardelli, Julio Fritz, Josip Šolc, Vladimir Metikoš, Rudolf Lukanec, Miroslav Sacher, Ivan Severović, Romuald Manola, Ivan Kurelac, Dragutin Mesić, Rudolf Setz, Mićo Mičić, Zvonimir Jakšić, Vladimir Majer, Petar Sabljak, Anđelko Grabić, Ivan Pojić, Nikola Mikec, Zlatko Šintić, Franjo Džal, Antun Schuh, Hinko Hubl, Julio Niderlender, Dragutin Čanić”, stoji se u najavi ovog klerofašističkog okupljanja, najavi koja otvoreno glorificira ustaške zločince.

Ustaški general: “Sve što hoda na dvije noge ubijte, a sve što hoda na četiri noge dovedite"

Spomenuti ustaški generali i časnici osuđeni su na smrtnu kaznu nakon Drugog svjetskog rata na suđenju u Beogradu zbog strašnih zločina koji su počinjeni po njihovim naređenjima. 

Primjerice, general Antun Nardelli vodio je vojne operacije ustaških snaga u istočnoj BiH, a ostalo je zapamćeno njegovo naređenje svojim vojnicima da "sve što hoda na dvije noge ubijte, a sve što hoda na četiri noge dovedite". Tu je i general Tomislav Sertić koji je vodio operacije klanja Srba u Lici.

Sve to ne zaustavlja osobe iz crkve u Palmotićevoj da za njih održe “svetu misu zadušnicu”, što i nije iznenađenje jer se u istoj bogomolji održavaju svake godine i mise za Antu Pavelića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara