UBER REAGIRAO NA PROSVJED "Ovo je opasnost za građane i grad"

UBER REAGIRAO NA PROSVJED "Ovo je opasnost za građane i grad"
Foto: Pixsell/Patrik Maček
 
STOTINJAK taksista iz hrvatskih gradova blokiralo je jutros Vukovarsku ulicu i napravilo kaos u prometu. 
 
 
O "spontanom okupljanju" i blokadi jedne od najprometnijih ulica u Zagrebu oglasila se i tvrtka Uber priopćenjem koje donosimo u cijelosti.
 
"Smatramo da blokiranje grada predstavlja opasnost za građane i infrastrukturu grada. Blokiranjem grada najviše trpe građani, ali se takvim nepromišljenim odlukama šteti i poslovanju grada, gospodarstvu te se ograničava pristup javnim servisima. U tijeku je turistička sezona diljem Hrvatske, a blokada gradova ne prikazuje sliku Hrvatske kakvu želimo da strani gosti zapamte. Ovakav pritisak je u današnje vrijeme neprihvatljiv i predstavlja relikt nekih prošlih vremena, te nije primjer moderne europske države. Smatramo da se problemi mogu rješavati na drugačiji način", stoji u priopćenju iz Ubera. 
 
"Uber potiče kretanje u gradovima, a u Hrvatskoj ga koristi više od 100.000 ljudi zato što je pouzdan, siguran i lako dostupan. Turisti iz čak 118 zemalja su koristili Uber tijekom ove godine. 
U konstruktivnom smo dijalogu s predstavnicima vlasti te podupiremo donošenje nove regulative koja štiti pravo potrošača na izbor i promiče tržišno natjecanje", dodaje se u Uberovom priopćenju. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara