Uber i ovog ljeta u Dalmaciji nudi uslugu prijevoza UberBOAT-om

Uber i ovog ljeta u Dalmaciji nudi uslugu prijevoza UberBOAT-om
Foto: Uber

UBER i ovoga ljeta u Dalmaciji nudi uslugu prijevoza plovilima UberBOAT, koja će biti dostupna od kraja lipnja do kraja rujna, izvijestili su u srijedu iz hrvatskog ureda Ubera.

Splitu i Dubrovniku koji su bili uključeni u tu uslugu prošle godine ove se godine pridružuje Šibenik, odakle će se, kao i na otocima u okruženju ta tri grada, moći naručiti Uberova usluga počevši od 27. lipnja.

"Novost UberBOAT-a ovog ljeta je mogućnost izbora putem Uberove aplikacije na pametnim telefonima između transfera od obale do otoka i obrnuto, te izleta po želji u dogovoru s kapetanom broda", kažu iz Ubera.

Ističu da su cijene većinom ostale na lanjskoj razini, odnosno za prijevoz maksimalno osam osoba trebat će izdvojiti prosječno oko 2.600 kuna u jednom smjeru, što ovisi o odredištu.

Ove godine usluga UBERBoat dostupna je na 20 brodova/glisera više nego lani odnosno na ukupno 120 brodova. Bude li potražnja rasla, postoji mogućnost uvođenja još plovila.

Sva plovila moraju imati dozvole (licence) za povremeni pomorski prijevoz, a kapetani važeće dozvole za komercijalni prijevoz, pri čemu ne rade samo preko Uberove aplikacije nego i druge poslove.

"UberBOAT uslugu prošloga su ljeta u Hrvatskoj koristili turisti više od 40 nacionalnosti, koji su tijekom vožnje snimali i slali slike s hrvatske obale i otoka na brojne društvene mreže te time postali i ambasadori hrvatskog turizma i sudjelovali u promociji Hrvatske", kaže generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu Davor Tremac, ne iznoseći podatke o prihodima i investicijama u pokretanje usluge.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara