Ubijeni novinar u Meksiku: Masakriran i spaljen u bačvi

Ubijeni novinar u Meksiku: Masakriran i spaljen u bačvi

Tekst: Z.J.
Foto: Freemedia

MEKSIČKI novinar koji je otet 2007. godine, masakriran je i spaljen u bačvi, stoji u priopćenju Ureda glavnoga državnog tužitelja meksičke države Tabasco. Sudbina novinara Rodolfa Rincona Taracene je postala poznata nakon što je policija obavila saslušanje ljudi osumnjičenih za njegovu otmicu, prenosi CNN.

Prema informacijama koje je na tiskovnoj konferenciji objavio Ured glavnoga tužitelja, posmrtni ostaci pronađenoga novinara su bili u tako lošem stanju da na njima nije bilo moguće izvesti identifikaciju na temelju DNA. Prema informacijama koje objavljuju strani mediji, Rincona je ubijen jer je u svojim člancima koje je objavio list Hoy, pisao o preprodaji opojnih droga u gradu Villahermosa. Osobe koje su uhićene u vezi s njegovom otmicom su tijekom ispitivanja opisale kako je novinar ubijen. Svi uhićeni su članovi jednoga od narkokartela iz grada Los Zetasa koji vodi Jose Akal Sosa. I Sosa koji je s nekoliko vodećih članova kartela uhićen 2007. godine, potvrdio je izjave uhićenih otmičara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na temelju informacija koje su otkrili osumnjičeni, policija je pretražila područje i ondje pronašla izgorjele ostatke najmanje pet ljudi, željezne posude i odbačenu odjeću. Identitet niti jedne od žrtava nije mogao biti otkriven ni DNA analizom. Prema informacijama Ureda državnoga odvjetnika, Rincon i ostale žrtve su masakrirani, a dijelovi njihovih tijela su nakon toga poliveni benzinom i zapaljeni u bačvama.

Informacije o Rinconovoj pogibiji su objavljene u trenucima kad se meksička vlada našla pod velikim pritiskom međunarodnih organizacija za slobodu medija koje zahtijevaju okončanje istraga zločina protiv novinara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara