Ubila tek rođenu bebu nogom joj slomivši vrat, a oslobođena optužbe

NEVJENČANI par iz baranjskog sela Popovac oslobođen je optužbe za čedomorstvo, iako prema svim pokazateljima, od zapisnika pa do izjava svjedoka, proizlazi da su ubili svoje tek rođeno dijete.

Prema optužnici, u ljeto 1996. godine, danas 47-godišnja Mira Roksandić rodila je dijete, a njen nevjenčani suprug, danas 71-godišnji Gojko Milković nagovarao je Miru na ubojstvo tek rođene bebe.

"Neka se to dijete likvidira, neka se makne, jer nam to ne treba" - tim je riječima navodno Milković poticao svoju nevjenčanu suprugu na čedomorstvo, nakon čega je ona nogom bebi slomila vrat.

Gojko Milković mrtvo je novorođenče zatim umotao u plahtu i zakopao u dvorištu iza njihove obiteljske kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvom suđenju 2001. godine Mira Roksandić i Gojko Milković bili su osuđeni na po tri godine zatvora svaki, a Vrhovni sud je ukinuo presudu i predmet vratio na suđenje, napominjući kako se ne radi o ubojstvu već o čedomorstvu, što ne bi trebalo imati nikakve veze.

"Od zapisnika okrivljenih u policiji, pa do iskaza svjedokinje Slavice Soline nedvojbeno proizlazi da je Mira Roksandić rodila živo dijete i da je neposredno nakon porođaja lišeno života te da je time počinjeno čedomorstvo." - kazao je obrazlažući presudu sudac, prenosi Novi list.

Sudac Damir Krahulec dodao je kako je zastara nastupila u ljeto 2002- godine, te da bitne elemente da su nevjenčani supružnici počinili ubojstvo sud nije pronašao.

Zaista je nevjerojatno da su Mira Roksandić i Gojko Milković oslobođeni optužbi, i da se slobodno šeću mjestom u kojem žive.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara