Udruga branitelja "Tigar 90/91 rakitje" obilježit će 12. obljetnicu pogibije Josipa Jovića

UDRUGA branitelja "Tigar 90/91 Rakitje", koja okuplja pripadnike prve oružane postrojbe osnovane nakon osamostaljenja Hrvatske, obilježit će u nedjelju, 30. ožujka na Plitvicama 12. obljetnicu pogibije Josipa Jovića, prve žrtve Domovinskog rata.

Po riječima predsjednika te Udruge Petra Bajana, na obilježavanje 12. godišnjice Jovićeve pogibije, ispred njegova spomenika na Plitvicama pozvani su svi sudionici akcije na Plitvicama i udruge proizašle iz Domovinskog rata, ali i svi građani koji žele odati počast žrtvama i sudionicima tzv. "krvavog Uskrsa 1991.".

Bivši pripadnici Jedinice za posebne namjene MUP-a iz Rakitja, kojoj je pripadao i Jović, obljetnicu "krvavog Uskrsa" u vlastitoj organizaciji obilježavaju već godinama, a članovi Udruge ne žele da taj skup dobije obilježje političkog okupljanja bilo kakvog predznaka, kazao je tajnik Udruge Damir Podvinski.

Upravo stoga Udruge će godišnjicu Jovićeve pogibije obilježiti sat vremena nakon službenog državnog protokola, u 12 sati, a okupljenima će se obratiti isključivo sudionici akcije, dodao je Podvinski.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitani kakav su stav zauzeli prema presudi tzv. "gospićkoj skupini", predstavnici "Tigra 90/91 Rakitje" ponovili su svoju izjavu jučer upućenu medijima, u kojoj stoji kako je tom presudom presuđeno i svim "braniteljima, dragovoljcima, roditeljima, udovicama i djeci poginulih, nestalih i zatočenih branitelja", ali i civilnim žrtvama te cijelom Domovinskom ratu.

Generalu Mirku Norcu, koji je odlukom riječkog Županijskog suda u tom postupku nepravomoćno osuđen na 12 godina zatvora ta je udruga poručila kako "bezrezervno stoje uz njega u pravednoj borbi za istinu", te da duboko vjeruju kako će svoju nevinost dokazati u drugostupanjskom postupku.

(Hina) am az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara