Peticija protiv novih poreza: "Ne damo im još tri milijarde kuna"

Peticija protiv novih poreza: "Ne damo im još tri milijarde kuna"

Foto: Hina

UDRUGA poreznih obveznika Lipa poziva građane da izraze svoje protivljenje uvođenju najavljenih poreza na telefoniranje, alkohol, igre na sreću i cigarete potpisivanjem online peticije.

Peticiju možete potpisati ovdje.

Podsjetimo, javnost je jučer burno reagirala na Kujundžićevu najavu uvođenju poreza na mobitele, kao i na Marićevu najavu poreza na automobile starije od deset godina, koju je Ministarstvo demantiralo isti dan.

>> Kujundžić najavio dizanje poreza na mobitele

>> Reakcije na veće poreze na mobitele: "Hrvatima je apsolutno dosta novih nameta"

Priopćenje udruge Lipa prenosimo u cijelosti:

"Nakon uspješne peticije i zaustavljanja poreza na nekretnine, pozivamo građane da odlučnom reakcijom pokažemo da su porezni obveznici PROTIV uvođenja novih poreza i podizanja ionako previsokog poreznog opterećenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodatnih tisuću kuna godišnje

Uvođenje ovih četiriju nameta predstavljalo bi novi snažan udar na standard građana jer bi se na taj način iz džepa poreznih obveznika izbio desetak puta veći iznos od onoga što bi morali dodatno platiti kroz uvođenje predloženog, ali odbačenog poreza na nekretnine. U prosjeku, svakog punoljetnog građanina Hrvatske, već preopterećenog porezima, ovi će nameti stajati dodatnih tisuću kuna godišnje.

Podsjećamo, nagomilani dugovi u sustavu zdravstva rezultat su neprovođenja reformi na koje su se obavezale sve hrvatske vlade, uključujući i sadašnju, te se daljnjim odgađanjem reformi samo produbljuju gubitci u sustavu.

Pozivamo Vladu da odustane od uvođenja navedenih novih poreza i okrene se smanjivanju rashodne strane proračuna, odnosno provođenju reformi i poreznom rasterećenju građana", piše u priopćenju.

Ključna uloga u odgađanju poreza na nekretnine

Podsjetimo, inače uspavano stanovništvo Hrvatske jednoglasno se usprotivilo uvođenju novog poreza, sve dok ga vlada nije bila prisiljena odgoditi.

Udruga Lipa je prije gotovo pola godine pokrenula peticiju protiv poreza na nekretnine koju je potpisalo gotovo 150 tisuća građana. Upravo ta peticija je bila ključna u odgađanju kontroverznog poreza na nekretnine.

>> VIDEO Udruga Lipa: "Čestitke narodu, ali Plenković i dalje želi povećati poreze"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara