Udruge traže da se Beograd ogradi od "obnoviteljske skupštine"

IGMANSKA inicijativa, asocijacija koja okuplja stotinjak nevladinih organizacija iz Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, zatražila je u ponedjeljak od vlasti u Beogradu da se ograde od subotnje "obnoviteljske skupštine u progonstvu" bivše "Republike Srpske Krajine".

"S pravom očekujemo da se tim povodom oglasi i službena vlast u Srbiji, kako bi se odagnale sumnje da iza toga i oni stoje", kazao je agenciji Beta supredsjednik Igmanske inicijative Aleksandar Popov, ocjenjujući taj događaj "potezom koji ni u kojem slučaju neće doprinijeti poboljšanju položaja Srba u Hrvatskoj".

"Mislim da je to pokušaj skupine ljudi, koji su u velikoj mjeri i krivi za tragediju koja se Srbima u Hrvatskoj dogodila, da se ponovo vrate na scenu i manipuliraju s ljudima koji se zbog njihove politike nalaze u izbjeglištvu", kazao je Popov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odnosi između SCG i Hrvatske u uzlaznoj su liniji i na dobrom putu da riješe i probleme povratka izbjeglica i njihove imovine, a subotni događaj je "pokušaj da se stvari vrate unazad i da se zabije klin u proces normalizacije odnosa između dvije zemlje, ali i ukupne normalizacije odnosa u cijeloj regiji", ocijenio je Popov.

Najviši državni dužnosnici Srbije i državne zajednice Srbije i Crne Gore još se nisu službeno odredili prema subotnjoj "obnoviteljskoj skupštini" 40-ak nekadašnjih zastupnika u "parlamentu Republike Srpske Krajine", koja je održana u subotu u beogradskom Domu sindikata.

(Hina) xttag ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara