Ugledni riječki liječnik uhićen zbog dilanja heptanona

UGLEDNI riječki neuropsihijatar Milan Gudelj, koji je slovio kao veliki borac protiv ovisnosti, osumnjičen je da je ilegalno prodao oko 70.000 heptanona, čija je vrijednost oko 200.000 kuna. Gudelja su u policijskoj obradi najviše teretili pacijenti.

71-godišnji Gudelj danas popodne je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci zbog sumnje da je u zadnja tri mjeseca prodao oko 70.000 tableta heptanona.

Osim Gudelja još su uhićeni hrvatski državljani A.N. (33), D.R. (27), I.K. (38), I.Č. (27), D.V. (25) i B.Z. (39) te državljanin SiCG V.N. (34), svi s prebivalištem u Primorsko-goranskoj županiji. Kod njih je ukupno pronađeno 500 tableta heptanona.

Gudelj je u riječkim ovisničkim krugovima već godinama poznat kao najveći diler heptanona, od kojeg je u svako doba, pa čak i na dug, bilo moguće nabaviti tablete.

Kako je istraga pokazala da je prodajom 70.000 tableta heptanona zaradio više od 200.000 kuna, Gudelj će pred sud, a branit će ga riječki odvjetnik Milenko Škrlec, piše Jutarnji list.

Dr. Gudelj je osnivač Centra za prevenciju i liječenje ovisnosti u Rijeci te dugogodišnji predsjednik gradske organizacije Crvenog križa. U zadnje vrijeme radi u vlastitoj specijalističkoj ordinaciji, a u javnosti je poznat kao višegodišnji borac protiv alkoholizma i narkomanije. U bogatoj karijeri vodio je i sudjelovao u radu različitih centara za borbu protiv ovisnosti, držao govore na javnim tribinama i okruglim stolovima na temu ovisnosti, te pisao feljtone u lokalnim novinama.

U tijeku kriminalističke obrade u koordinaciji s Odjelom zdravstvene inspekcije, Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi, Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci i riječkim Istražnim centrom Županijskog suda u jednoj specijalističkoj liječničkoj ordinaciji pronađeno je pri pretrazi 969 tableta heptanona.

U prvih šest mjeseci ove godine zaplijenjeno je 4668 tableta heptanona, a u istom razdoblju prošle godine 2160, priopćeno je iz Primorsko-goranske Policijske uprave.

(Foto: Jutarnji list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara