Uhićen krivotvoritelj pokaza i CD-ova

ZBOG krivotvorenja markica mjesečnog pokaza prijevozničkog poduzeća Samoborček policija je uhitila 35-godišnjaka, a u njegovom je stanu pronašla i više od 15 tisuća raznih krivotvorenih CD-ova, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Policija sumnja da je muškarac krivotvorio markice i prodavao ih, a zaposlenici prijevozničke tvrtke krivotvorine su, osim kod njega, pronašli kod još nekoliko osoba.

Policija je u razgovoru s njima otkrila osumnjičenog za kojega se pretpostavlja da se dulje vrijeme bavio krivotvorenjem i prodajom markica. Do sada je utvrđeno da je uspio prodati barem 40 krivotvorenih markica za pokaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U njegovom stanu je pretragom pronađeno i oko 15 tisuća raznih CD-a na kojima se nalaze piratske audio i video snimke te računalni piratski programi. Uz CD-ove policija je iz stana zaplijenila i šest osobnih računala s kompletnom opremom, suhi pečat prijevozničkog poduzeća i papir s već otisnutim žigom oštećene tvrtke, namijenjen izradi krivotvorenih markica.

Policija je najavila da će osumnjičenog nakon kriminalističke obrade privesti istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.

Policija je obradu nad 35-godišnjakom pokrenula na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Jastrebarskom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara