Uhićen serijski pljačkaš banaka u SAD-u

Tekst: F.M.
Foto: FBI


AMERIČKI FBI uhitio je muškarca kojeg se sumnjiči za pljačku najmanje deset banaka u četiri savezne države u zadnjih nekoliko mjeseci. 37-godišnji Chad Schaffner uhićen je u Kingdom Cityju u saveznoj državi Missouri.

Uhićenje se dogodilo bez incidenata. Umirovljeni policajac obavijestio je policiju o Schaffnerovom boravištu nakon što je vidio vijest o njemu na TV-u.

Schaffneru prijete optužbe za pljačku banke u Tennesseeju, oružanu pljačku u Illinoisu, provalu u Indiani, te posjedovanje ukradene robe u Ohiu. Također mu prijeti optužba za posjedovanje droge u Missouriju. Sumjiči ga se za pljačke banaka u Kentuckyju, Sjevernoj Carolini, Južnoj Carolini i Tennesseeju.

Iznimno opasan

Schaffner će sutra biti izveden pred suca. Odvažnog pljačkaša identificirali su prošli tjedan nakon što su istražitelji na raznim internetskim forumima i stranicama postavili slike s nadzornih kamera. Na slikama se može vidjeti Schaffner s pištoljem u ruci.

Pljačke su počele u svibnju i nastavile se do kolovoza. Iako nitko nije ozlijeđen tijekom pljački, FBI je Schaffnera smatrao iznimno opasnim.

"Tip uopće nije pokušavao sakriti pištolj. Prijetio je da će ga upotrijebiti u svakoj pljački koju je izveo. Pištolj bi uperio u lica radnika u bankama, prijeteći kako će ih ubiti ako ga ne poslušaju. Naravno, htjeli smo ga uhititi prije nego naudi nekome", rekao je jedan FBI-jev agent.

Nakon što je Schaffner identificiran, FBI je rekao kako je prošle godine pušten iz zatvora u Indiani, gdje je slučio kaznu za oružanu pljačku. U Indiani je osuđen i zbog drugih zločina, i to za provalu, kupovinu ilegalnog oružja i odupiranje uhićenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara