Uhićen ubojica Željka Ražnjatovića Arkana: Dobroslav Gavrić otkriven zbog kokaina

Foto: AFP

U JUŽNOJ AFRICI je uhićen odbjegli ubojica Željka Ražnjatovića Arkana, Dobroslav Gavrić, te će se sljedećeg mjeseca pojaviti na sudu zbog optužbi za posjedovanje droge.

Južnoafrički list New Age u tekstu piše da je Gavrićev identitet otkriven tijekom istrage ubojstva mafijaškog šefa Sirila Beke u Capetownu u ožujku ove godine. Policija je nakon pucnjave u kojoj je Gavrić ozlijeđen, zaustavila njegov automobil. List piše da Gavrićev identitet niti ne bi bio otkriven da u njegovom džepu nije pronađen kokain.

Pobjegao prije izricanja kazne

Gavrićevi otisci prstiju su poslani Interpolu te se očekuje da će Srbija zatražiti njegovo izručenje. On je 2006. godine zbog ubojstva Željka Ražnjatovića Arkana 15. siječnja 2000. godine, osuđen na 35 godina zatvora. Njegovi pomagači u ubojstvu Arkana, Milan Đuričić i Dragan Nikolić Gagi su osuđeni na po 30 godina zatvora. U beogradskom hotelu Intercontinental su uz Arkana ubijeni i njegov prijatelj Milenko Mandić Manda te bivši zaposlenik srpskog MUP-a, Dragan Garić Garo.

Gavrić i Đuričić su na sudu tvrdili da nisu krivi za ubojstvo te da su se slučajno našli na mjestu zločina. No, nisu ništa željeli prepustiti slučaju pa se nisu pojavili na izricanju presude na beogradskom sudu, već su pobjegli iz Srbije, a za njima je raspisana međunarodna tjeralica. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara