Uhićena djelatnica karlovačke policije i "kralj Roma". Radili za srpsku mafiju

Uhićena djelatnica karlovačke policije i "kralj Roma". Radili za srpsku mafiju
Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL, HRT

POLICIJA je jutros u jutarnjim satima počela akciju uhićenja pripadnika dviju kriminalnih organizacija koji su, prema neslužbenim informacijama, pribavljali informacije i izrađivali dokumente za mafijaške skupine s područja Srbije i Grne Gore.

Uhićena djelatnica karlovačke policije

U međuvremenu, uhićena je i Senka Staroveški, policijska službenica za odnose s javnošću karlovačke policije. 

Kako javlja Radio-Mrežnica, druga glasnogovornica, Andreja Lenard, na njihov je upit o statusu kolegice Staroveški rekla da ne može ništa govoriti i da je USKOK taj koji odgovara na pitanja.

Dokumenti za mafijaške skupine s područja Srbije i Grne Gore

Podsjetimo, policija je danas u jutarnjim satima počela akciju uhićenja pripadnika dvije kriminalne organizacije koje su, prema neslužbenim informacijama, pribavljali informacije i izrađivali dokumente za mafijaške skupine s područja Srbije i Grne Gore.

U policiji službeno ne iznose detalje. Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić Hini je potvrdila da je jutros započela realizacija kriminalističkog istraživanja i da među uhićenima ima zaposlenika MUP-a.

Akcija se, kako se doznaje, provodi na području cijele Hrvatske, posebno u Zagrebu i Karlovcu.

Prema prvim neslužbenim informacijama uhićeni su za kriminalce iz Srbije i Crne Gore pribavljali informacije i izrađivali dokumente poput osobnih iskaznica, putnih isprava i vozačkih dozvola.

Neslužbeno se doznaje i da je navodni šef kriminalne organizacije Nusret Seferović čiju je kuća u zagrebačkom naselju Kozari bok pretražila policija. 

Božinović: Čišćenje vlastitih redova

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je ustvrdio da akcija u kojoj je, zbog nabave hrvatskih dokumenata "stranim kriminalnim skupinama", uhićeno i nekoliko osoba iz policijskog sustava potvrda "politike čišćenja vlastitih redova".

Božinović je u izjavi novinara potvrdio kako je dobio informaciju da je u tijeku realizacija velike policijske akcije u kojoj je uhićeno 30-ak ljudi.

"Radi se o akciji, kako mi je kazao glavni ravnatelj policije, koja se priprema već duže vremena. Uhićeni su pripadnici domaćih skupina koje su surađivale sa stranim kriminalnim skupinama. Čestitam policiji na odlično obavljenom poslu", kazao je Božinović.

Dodao je i da činjenica da su među uhićenima i neki pripadnici policijskog sustava "potvrda dosljednosti naše politike čišćenja vlastitih redova".

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara