Uhićena dvojica Zagrepčana. Jedan naručivao drogu poštom, drugi dilao kokain

Uhićena dvojica Zagrepčana. Jedan naručivao drogu poštom, drugi dilao kokain
Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

POLICIJSKI službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke dovršili su dva odvojena kriminalistička istraživanja u kojima je zaplijenjen 391 gram kokaina, 525 grama amfetamina i 22 grama marihuane.

U prvom kriminalističkom istraživanju koje je provedeno u ponedjeljak 19. studenog nad 20-godišnjakom pronađeno je 525 grama amfetamina i 2 grama marihuane. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 20-godišnjak u namjeri daljnje preprodaje iz Njemačke naručio pismovnu pošiljku s amfetaminom te je nakon preuzimanja pošiljke uhićen, dok je pretragom stana pronađena manja količina marihuane, prijenosno računalo i mobitel.

Našli kokain, oružje i nakit

U utorak 20. studenoga u drugom kriminalističkom istraživanju nad 33-godišnjakom u pretragama prostorija kojima se koristi osumnjičeni pronađen je 391 gram kokaina i 20 grama marihuane, pištolj te 50 komada streljiva i užlijebljena cijev za oružje. Osim droge i oružja, pronađena je i veća količina nakita za koji se pretpostavlja da je ostavljen kao zalog za drogu te oprema za laboratorij za uzgoj i proizvodnju marihuane. 

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 33-godišnjak u namjeri daljnje preprodaje na zasad neutvrđen način nabavljao veće količine kokaina i marihuane koju je prodavao na zagrebačkom području.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu su podnesene kaznene prijave zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. Kaznenog zakona.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara