Uhićeni fizičar još je uvijek u Remetincu. Pričali smo s njegovim ocem

Uhićeni fizičar još je uvijek u Remetincu. Pričali smo s njegovim ocem
Foto: DW

SUTRA u poslijepodnevnim satima trebalo bi krenuti suđenje fizičaru Borisu Ivetiću koji je gotovo cijelo ljeto prosvjedovao pred Ministarstvom znanosti i obrazovanja, priopćila je stranka Slobodna Hrvatska.

Podsjetimo, prema njihovim navodima, Ivetić je u Remetincu završio nakon što je ministrica Blaženka Divjak pokušala oteti Ivetićev transparent na kojem je pisalo “Ministrice, zašto štitite kriminal na PMF-u?”, u čemu ju je on spriječio, a nakon toga je došla policija i Ivetića odvela na sud.

Sud ga je onda, dodaju, poslao u Remetinec. 

Očekuju oslobađajuću presudu

Uvjereni su kako će Ivetić sutra biti oslobođen te je Slobodna Hrvatska pozvala sve na njegov doček koji će se održati ispred samoga Ministarstva. 

"Ako možemo dočekati sportaše, možemo i heroja koji 50 dana brani znanost", rekao je za Index dopredsjednik stranke Slobodna Hrvatska Danijel Galović.

Galović nam je potvrdio kako je jučer u popodnevnim satima na Rebru nad Borisom obavljeno psihijatrijsko vještačenje kojim je utvrđena njegova ubrojivost.

Boris nije odbio psihijatarsko vještačenje, ali je odbio priznati krivnju .

"Njegov jedini krimen je što nije rekao da je kriv, inače bi ga odmah pustili na slobodu", zaključio je Galović. 

Pričali smo s ocem znanstvenika

Razgovarali smo i s Ivetićevim ocem.

Sina, koji je u Remetincu od petka, uspio je vidjeti dva puta po 15 minuta.

"Danas mi je djelovao nešto umornije nego kad sam ga vidio u ponedjeljak, njegov problem je što trenutno nema pravoga kontakta s vanjskim svijetom", rekao je za Index.

Dodao je kako ne želi da se sutrašnje okupljanje percipira kao prosvjed. Kako je sve počelo pred Ministarstvom, želi da priča tamo i završi. 

"Ne želim da se ovo izokrene u drugu stranu i pretvori u nekakav prosvjed. Mi samo dočekujemo Borisa", zaključio je Ivetić. 

"Ovo je doček, a ne prosvjed"

Ivetićev otac snimio je i videoporuku u kojoj poziva na doček fizičara.

Podsjetimo, Ivetiću prijeti zatvorska kazna do 30 dana jer se "ponašao na naročito drzak i nepristojan način vrijeđajući građane ili narušavajući njihov mir".

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara