Uhljebi troše 250.000 kuna na šminkanje Sabora: Portret Josipa Leke platit ćemo 43.850 kuna

Uhljebi troše 250.000 kuna na šminkanje Sabora: Portret Josipa Leke platit ćemo 43.850 kuna

Foto: FAH

HRVATSKI sabor i ovo će ljeto iskoristiti za uređenje svojih prostora, a za to će potrošiti nešto manje od 250.000 kuna.

U saborskoj zgradi obavit će se radovi koji se odnose na uređenje sedam prostorija i protokolarne dvorane, izmijenit će se parket, instalacije električne energije, telefona, TV i računalne mreže i obaviti soboslikarski radovi, potvrdili su iz Sabora. 

O kojim se sedam prostorija radi nisu specificirali, no doznaje se da će se dotjerati Zeleni salon, dvorana na drugom katu saborske zgrade koja služi za protokolarne svrhe, čiji je strop ovoga proljeća procurio pa ga treba obojiti. 

Izvjesno je da ni ovoga ljeta nije u planu uređenje novinarske sobe, zapravo triju prostorija u prizemlju zgrade kojima bi dobrodošlo uređenje podova i noviji, odnosno prikladniji namještaj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lekin portret 43.850 kuna

Gledaju li se planirani radovi po stavkama, najviše će se potrošiti na parketarske radove, gotovo 100.000 kuna, nešto manje od 73.000 kuna stajat će soboslikarski radovi, 43.000 električarski, a 28.000 kuna stolarski radovi. 

Cijena izrade portreta bivšeg, devetog predsjednika Sabora Josipa Leke iznosi 43.850 kuna. Leku je, po njegovu izboru, naslikao Damir May, odgovorili su iz Sabora. 

Lekin portret, naslikan u izrazito tamnim tonovima, odnedavno je u dvorani  Ante Starčevića, u društvu s portretima njegovih prethodnika. Saborska je tradicija da svaki predsjednik dobije svoj portret i odabere umjetnika koji će ga portretirati. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara