Ukrajinski veleposlanik u Karlovcu

GRADONAČELNIK Karlovca Božo Joha primio je danas ukrajinskog veleposlanika u Hrvatskoj Victora Kiryika, a primanju je bio nazočan i ministar financija RH Mato Crkvenac.

I veleposlanik Kiryik i ministar Crkvenac složili su se da je gospodarska suradnja dviju zemalja nedostatna i da se za unaprjeđenje robne razmjene, koja je prošle godine iznosila 30 milijuna dolara, moraju zauzeti obje države i gospodarstvenici.

Veleposlanik Kiryik predložio je ukidanje viznog režima između Hrvatske i Ukrajine, a zauzeo se i za izravne kontakte gospodarstvenika.

U razgovoru nakon predavanja, koje je Kiryik održao u HGK - Županijskoj komori Karlovac, predstavnike karlovačkih izvoznih tvrtaka zanimalo je je li Ukrajina zemlja visokog rizika za ulagače i poslove robne razmjene. On je rekao da je "reketarenje" nanijelo ozbiljne štete poslovnoj suradnji Ukrajine sa svijetom, ali se u posljednjih nekoliko godina zakonskom regulativom uspjelo postići da se gospodarstvo ponaša po europskim standardima. Time se omogućila svakom poslovnom subjektu, domaćem ili stranom, lojalna konkurencija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara