Ulica u Novom Zagrebu nazvana po policijskom specijalcu poginulom u akciji "Maslenica"

Ulica u Novom Zagrebu nazvana po policijskom specijalcu poginulom u akciji "Maslenica"

Foto: Shutterstock

DOSAD neimenovana ulica koja se od Avenije Većeslava Holjevca odvaja u smjeru juga do Oreškovićeve ulice u Novom Zagrebu, u četvrtak je dobila ime pokojnog Ivice Drmića, hrvatskog branitelja i heroja Domovinskog rata.

Ovu inicijativu pokrenula je Udruga veterana Specijalne jedinice policije 'Alfa' u spomen i trajni pijetet prema svome suborcu. "Značaj i veličinu žrtve ovog ratnog heroja prepoznala je Gradska skupština Grada Zagreba te je svojom odlukom doprinijela da se Grad Zagreb i Republika Hrvatska zahvale pokojnom Ivici na vlastitoj žrtvi kojom je pridonio obrani domovine od agresije", izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz obitelj poginulog, suprugu Tanju, kćer Doroteju i sina Ivicu, koji su otkrili ploču, svečanosti su nazočili brojni veterani, pripadnici Specijalne jedinice policije 'Alfa' i suborci pokojnog Ivice, izaslanik ministra unutarnjih poslova i ratni zapovjednik 'Alfi' Vladimir Faber, izaslanstvo Grada Zagreba, predstavnici gradske četvrti Novi Zagreb, udruga iz domovinskog rata, aktivni i umirovljeni policijski službenici.

Drmić je 'Alfama' pristupio kao dragovoljac u srpnju 1991. Sudjelovao je u svim borbenim akcijama jedinice od njenog formiranja do akcije 'Maslenica', u kojoj je poginuo 22. siječnja 1993. na svoj 31. rođendan.

"Jedinica je u spomenutoj akciji bila određena za postavljanje zasjede na Velebitu. Ivica se izdigao iz zasjede kako bi svojim ručnim raketnim bacačem pogodio neprijateljsku kolonu koja se kretala od Svetog Roka prema prijevoju Mali Alan, odnosno prema Obrovcu. Bio je pogođen u vrat i poginuo je na licu mjesta", podsjećaju u MUP-u.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara