Umirovljenici traže sjednicu Nacionalnog vijeća zbog tragedije u Andraševcu

Umirovljenici traže sjednicu Nacionalnog vijeća zbog tragedije u Andraševcu
Foto: Igor Kralj/Pixsell

SINDIKAT umirovljenika Hrvatske i Matica umirovljenika Hrvatske zatražili su u ponedjeljak hitno sazivanje javne sjednice Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe povodom tragičnog događaja u Andraševcu gdje je u ilegalnom staračkom domu u požaru poginulo šest osoba.

Tvrde kako je javnost mogla svjedočiti nefunkcioniranju sustava i prebacivanju loptice odgovornosti te je zbog toga potrebna hitna javna sjednica na kojoj će se razmotriti nesuglasja u sustavu i predložiti potrebne mjere.

Dodaju kako na sjednicu Nacionalnog vijeća treba, uz dodatne predstavnike Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, pozvati i pučku pravobraniteljicu Loru Vidović, predstavnike Krapinsko-zagorske županije, predstavnike Ministarstva unutarnjih poslova i druge relevantne subjekte.

Sindikat umirovljenika i Matica umirovljenika izražavaju duboku sućut svim obiteljima i prijateljima stradalih i naglašavaju kako njihova smrt neće biti zaboravljena, stoji u priopćenju.

Požar u kojem je smrtno stradalo šest osoba planuo je u subotu rano ujutro u privatnom Domu za starije i nemoćne Zelena oaza u Andraševcu koji nije imao sve potrebne dozvole za rad.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara