Umro Dino Dvornik

U ZAGREBU je pod još uvijek nepoznatim okolnostima preminuo Dino Dvornik. Tu informaciju plačući je za Index potvrdila Alka Vuica koja se oko 14 sati čula s utučenom Danijelom Dvornik.

> I Srbija oplakuje Dinu; Dinini kolege u šoku: Gibonniju pozlilo, Boris Novković nije vjerovao

> Forumaši šokirani: "Zbogom Dino, care!"

> "Dino je opet ispa kriv i bit će kriv dok je živ"

Alka Vuica dugogodišnja je prijateljica Dvornikovih i ostala je šokirana nakon što je čula vijest o Dininoj smrti.

Danijela Dvornik javila se i nama na telefon, međutim od plača nije mogla doći do riječi.

Dino Dvornik umro je u svom stanu u Zagrebu, a prema nama poznatim informacijama u krevetu ga je mrtvog pronašla supruga danas kada ga je išla probuditi. Ona se probudila nekoliko sati prije i pustila je Dinu da spava, a kada ga je išla probuditi šokirala se. Već je bio hladan, davala mu je umjetno disanje ali nažalost bez uspjeha.

Iz neslužbenih izvora koji su navodno bliski istrazi Jutarnji list doznaje kako je Dini kad je pronađen u krevetu glava bila modra, a na usta mu je išla pjena. U sobi je pronađena veća količina tableta za odvikavanje od droge i terapija za hepatitis C koji je Dinu dijagnosticiran prije nekoliko godina. Točan uzrok smrti bit će određen obdukcijom na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati, ali sumnja se da je umro od predoziranja tabletama na što ukazuju modra glava i pjena na ustima. Posljednjih je godina Dino konzumirao heptanone pomoću kojih se odvikavao od droge.

Dino Dvornik posljednjih je dana navodno bio jako opterećen svojim novim albumom jer je strahovao da ga publika neće dobro primiti i bio je zbog toga jako zabrinut. O tome je sa suprugom Danijelom razgovarao sinoć prije spavanja prije nego je zaključio: "Idem leći, dosta mi je svega. Možda bi bilo najbolje da umrem, možda će mi se album tada bolje prodavati".

U ovim trenucima ispred stana Dine Dvornika nalazi se policija. Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba također je potvrdila vijest o Dinovoj smrti. U stanu obitelji Dvornik obavlja se očevid, a uzrok smrti trebao bi biti poznat nakon obdukcije. Nešto iza 16 sati u Dinin stan došao je i istražni sudac. U 16.45 Dinino tijelo odvezla su mrtvačka kola.

Prema izjavama susjeda Dino Dvornik posljednjih dana i nije izgledao baš najbolje. Vijest o Dininoj smrti vrlo se brzo proširila među njegovim prijateljima i kolegama, a obitelji Dvornik prvi je saučešće došao izraziti uplakani Ivica Vidović, koji Dina poznaje od malih nogu, još otkad je s njegovim ocem, ali i s Dinom, zajedno glumio u "Našem malom mistu".

30 godina glazbene karijere

Miljenko "Dino" Dvornik, pjevač i zvijezda reality showa "Dvornikovi" rođen je 20. kolovoza 1964. u Splitu i sin je renomiranog hrvatskog glumca Borisa Dvornika. Dino i njegov brat Dean Dvornik 70-ih godina glumili su u nekoliko televizijskih filmova i serija, od kojih je ipak najpoznatija "Naše malo misto", koja je proslavila njihovog oca Borisa. Pohađao je glazbenu školu od koje je kasnije odustao, a od malena je pokazivao interes za glazbu. Sa 17. godina sa bratom Deanom osniva funk band "Kineski zid" s kojim snima ploču koja je ujedno bila i prva funk ploča u hrvatskoj diskografiji. 


Godine 1988. Dino je debitirao na Zagreb Festu sa pjesmom "Tebi pripadam" koja mu je priskrbila nagradu za najboljeg debitanta. Postupno, Dino je popularnost gradio na kombinaciji duhovitih pjesama i energičnih nastupa, a u ranim fazama svoje karijere odabrao je imidž po uzoru na Morrisseyja iz grupe The Smiths. Devedesetih godina Dino se sa funka prebacio na techno, a njegova najpoznatija pjesma bila je "Ništa kontra Splita" s kojom je 1995. godine nastupio na Splitskom glazbenom festivalu. Dino je u svojoj karijeri osvojio tri Porina, 1996. godine za pjesmu "Afrika", 1997. godine za album "Enfant terrible", te 1998. godine za najbolji kompilacijski album "Vidi ove pisme".

U kolovozu 1989. Dino se oženio za Danielu Kuljiš s kojom je dobio kćerku Ellu. Narednih godina bio je na udaru medija zbog svoje ovisnosti o raznim drogama, što je naposljetku i sam priznao. Pjevač je 2004. godine u filmu "Ta divna splitska noć" glumio narko bossa, a iste je godine postao prva hrvatska zvijezda koja je počela pisati svoj blog, a kasnije su mu se u istome pridružile supruga i kćerka. Godine 2006. Dino i njegova obitelj postali su zvijezde reality showa "Dvornikovi" koja je rađena po uzoru na kultni britanski reality show "The Osbournes". 

Dino je u listopadu ove godine, nakon dugih šest godina glazbene pauze, trebao objaviti novi album pod nazivom "Pandorina kutija", a upućeni estradnjaci koji su čuli novi materijal prognozirali su grandiozni povratak na hrvatsku glazbenu scenu.

K.H./A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara