UN upozorava na siromaštvo u Alabami: "Ovo je neviđeno u zapadnom svijetu"

UN upozorava na siromaštvo u Alabami: "Ovo je neviđeno u zapadnom svijetu"
Screenshot: YouTube
 
SIROMAŠTVO u američkoj saveznoj državi Alabami je među najgorim zabilježenim slučajevima siromaštva u razvijenom svijetu, izjavio je UN-ov službenik.
 
UN-ov specijalni izvjestitelj o ekstremnom siromaštvu i ljudskim pravima Philip Alston izjavio je da su neki uvjeti koje je zatekao u Alabami dosad neviđeni u zapadnom svijetu.
 
"Nešto ovakvo još nisam vidio"
 
"Mislim da su ovakvi slučajevi vrlo rijetki u razvijenim državama. Ovo nisu prizori koje inače možete vidjeti. Moram reći da nešto ovakvo još nisam vidio", rekao je Alston.
 
Na Twitteru je objavio fotografije iz okruga Lowndes i napisao: "Vidio sam domove koji nisu spojeni na kanalizaciju, čiji vlasnici si ne mogu priuštiti ugradnju septičke jame. Mnogi od njih kopaju rupe i odlažu otpad nekoliko metara od svojih domova te tako ozbiljno ugrožavaju vlastito zdravlje."
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Zaraze bakterijom E.coli i trakavicom
 
Stanovnici okruga Butler i Lowndes često obolijevaju od zaraze bakterijom E.coli i trakavice, koje su povezane s ekstremnim siromaštvom. Vlasti su smatrale da je trakavica u SAD-u nestala prije više od 100 godina, ali nedavno je bolest otkrivena u okrugu Lowndes, nedaleko od glavnog grada Alabame Montgomeryja.
 
Alston je izjavio kako se nada da će osvijestiti javnost o problemu siromaštva u Alabami: "Nadam se da ćemo skrenuti pozornost na ove probleme na isti način kako upozoravamo na mučenje ljudi u svijetu."
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz SAD, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: SAD. 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara