Uprava HRT-a odgovara Silviji Luks: Revizija se redovito provodi

Uprava HRT-a odgovara Silviji Luks: Revizija se redovito provodi

Foto: Arhiva

REVIZIJE poslovanje HRT-a rade se kontinuirano, tvrdi Uprava javne televizije, koja je reagirala na istup Silvije Luks u u dnevnom tisku. Predsjednica Nadzornog odbora HRT-a optužila je šefove HRT-a da ne žele dopustiti provođenje neovisne revizije poslovanja.

"Neovisne, komercijalne revizije rade se svake godine, a državna revizija prema Zakonu o državnoj reviziji svake 3 godine", tvrdi Uprava HRT-a u službenom priopćenju za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnja takva revizija, navodi se u priopćenju, provodile su dvije neovisne revizorske kuće koje su odabrane na javnom natječaju. Njihov nalaz dostavljen je HRT-u u srpnju ove godine.

"Revizija je utvrdila da je poslovanje HRT-a u svim materijalno značajnim aspektima sukladno Zakonu o računovodstvu i Međunarodnim standardima financijskog izvještavanja koji su na snazi u Republici Hrvatskoj", stoji u revizorskom nalazu, tvrde iz Uprave HRT-a.

Također, 25. kolovoza ove godine na javnom natječaju izabrana su dva revizorska društva koja će raditi reviziju poslovanja HRT-a u 2011. godini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara