Upravno vijeće Brijuna predlaže 51 posto državi, 33 posto Istarskoj županiji

UPRAVNO vijeće Nacionalnog parka ´Brijuni´, na današnjem je sastanku u Ministarstvu zaštite okoliša donijelo odluku kojom predlaže da taj park s najmanje 51 posto bude u vlasništvu hrvatske države, a da najmanje 33 posto pripadne Istarskoj županiji.

Tu odluku Upravno vijeće predložit će hrvatskoj Vladi, izjavio je novinarima nakon sjednice Upravnog vijeća ministar zaštite okoliša i prostornog uređenja Božo Kovačević.

Po toj bi odluci Republika Hrvatska s najmanje 51 posto, Istarska županija s najmanje 33 posto, uz moguće sudjelovanje drugih subjekata, kojima bi na raspolaganju bilo 26 posto poduzeća, mogli osnovati trgovačko društvo koje bi upravljalo Brijunima.

Ako Vlada prihvati tu odluku, iza koje stoji i Ministarstvo zaštite okoliša onda neće biti potrebno raspisivati međunarodni natječaj za koncesiju, rekao je Kovačević dodajući da bi poslovnu funkciju obavljalo poduzeće koje bi se osnovalo.

Predsjednik Upravnog vijeća NP Brijuni Branko Curić izrazio je zadovoljstvo sjednicom i istaknuo da je na njoj u velikoj mjeri određen budući razvoj Brijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istarski župan i član Vijeća Ivan Jakovčić izjavio je da je na sjednici prihvaćena vizija da Brijuni postanu najprestižniji na Mediteranu.

Da bi se to postiglo radit će se na obnovi i izgradnji hotela, vila, sportsko-zabavnih sadržaja i kulture na najvišoj razini i to u razdoblju od 2003-2005.

Rezidencijalne objekte i dalje bi mogao upotrebljavati hrvatski predsjednik i Vlada, rekao je Jakovčić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara