Uređenje stare Drave i močvarnih šikara na ulazu u Osijek

ZAMJENIK osječkog gradonačelnika Zlatko Benašić, direktor Hrvatskih voda u Osijeku Zoran Đuroković i predstavnici osječke Zajednice športskih ribolovnih udruga danas su obišli prostore stare Drave u Višnjevcu te močvarne šikare kod obilaznice na ulasku u Osijek koji se na poticaj športskih ribolovaca uređuju i trebaju se pretvoriti u rekreacijske centre.

Po Đurokovićevim riječima cilj je da se prostor kod osječke obilaznice uredi do dolaska Svetoga Oca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prostor uređuju Hrvatske vode uz pomoć Hrvatskih šuma i potporu Gradskog poglavarstva. Od gradske se uprave očekuje da posije travu i uredi okoliš. Hrvatske su vode uredile kanal koji je nekoć funkcionirao kao melioracijski, i koji će ribiči poribiti.

Posebno je vrijedan zajednički projekt uređenja vodotoka stare Drave u Višnjevcu, gdje su Hrvatske vode sa Zajednicom športskih ribolovnih udruga izgradili malu branu, pregradu sa slapištem, te tako osigurali protok vode iz dvaju obližnjih jezeraca.

"Grad je prepoznao dobru zamisao športskih ribiča i izdvojio je u proračunu dio novca koji ćemo uložiti u rekreacijski centar za sve Osječane", rekao je dogradonačelnik Benašić i dodao kako je na redu izradba projekta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara