Osječko-baranjski SDP: Županijska vlast konsolidirana

OSJEČKO-BARANJSKI SDP smatra da je nedavnim izborom novoga župana Zdravka Bosančića (SDP) konsolidirana županijska koalicija (SDP,LS,HSS,HSLS) te da će županijska vlast u tom sastavu dočekati i iduće lokalne izbore, rekao je predsjednik županijskoga SDP-a Željko Malević na današnjoj konferenciji za novinare u Osijeku.

Bivši župan Ladislav Bognar ocijenio je da su županijsku političku krizu, koja je rezultirala njegovim smjenjvanjem, uz HDZ potaknuli "i pojedinci iz stranaka vladajuće koalicije, koji su radili na stvaranju nove koalicije u kojoj bi, uz potporu HDZ-a, SDP bio gurnut u stranu", ali da im namjera nije uspjela.

Bognar je podržao Malevićevu inicijativu s nedavne sjednice županijske Skupštine da se izmjenama skupštinskog poslovnika donese odredba o zamrzavanju mandata članova Skupštine protiv kojih je podignuta optužnica, ocijenivši da će se tako "smanjiti utjecaj osoba iz kriminalnog miljea na zbivanja u Županiji".

Bognar je ustvrdio kako u Skupštini postoje najmanje četiri osobe protiv kojih je Državno odvjetništvo podignulo optužnicu, ali ih nije imenovao, a Malević je kazao kako "ne zna tko su ti vijećnici, niti ima namjeru ispitivati protiv koga su optužnice podignute".

Ako želimo sačuvati dignitet Skupštine i funkcije političara, onda je razumno da se ta inicijativa prihvati. Nije riječ o prejudiciranju bilo čije krivnje, ali držim da je optužnica dovoljan argument da se mandat optužene osobe zamrzne do donošenja pravomoćne presude, a to bi trebao ponuditi i sam vijećnik koji eventualno bude optužen, rekao je Malević.

Novi župan Zdravko Bosančić rekao je da će novo Poglavarstvo nastaviti rad na već započetim projektima, poput kreditiranja poljoprivrede, malog i srednjeg poduzetništva, a najavio je i aktivnosti u projektima izgradnje regionalnog odlagališta otpada te na obnovi pruge Osijek-Vinkovci.

(Hina) ivuč dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara