Uskoro presuda županu i bivšem HDZ-ovcu zbog mlaćenja žene

Uskoro presuda županu i bivšem HDZ-ovcu zbog mlaćenja žene
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

JUTROS u deset sati trebala bi biti izrečena presuda bivšem HDZ-ovom županu Alojzu Tomaševiću zbog mlaćenja supruge.

Presuda dolazi nakon što je jučer zadnje ročište trajalo satima.

Tako je nakon nešto više od dvije godine završen je sudski postupak u slučaju požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića kojeg je Općinsko državno odvjetništvo optužilo za obiteljsko nasilje nad suprugom Marom Tomašević. Tijekom jučerašnje rasprave bez nazočnosti javnosti pročitani su SMS-ovi koje je razmjenjivao posvađani bračni par te su saslušane završne riječi predstavnika optužbe i obrane.

Na samom početku ročišta Tomaševićeva obrana zatražila je izuzeće suca Slavena Vidmara, što je predsjednik suda Vedran Pavletić nakon kratke stanke odbio.

Obrana je, naime, tražila izuzeće Vidmara jer je "vrijednosnim sudom" o SMS-ovima koje su razmjenjivali supružnici unaprijed procijenio da je nasilje počinjeno, time što je sporne poruke nazvao "reakcijom na nasilje". Tomaševićev odvjetnik Željko Damjanac objasnio je novinarima kako je izuzeće suca zatraženo jer to smatra prejudiciranjem odluke.

Tužitelj i branitelj prije su se bili složili da se SMS-ovi koje su Alojz i Mara Tomašević razmjenjivali u vrijeme poremećenih odnosa na ročištu ne čitaju. Branitelj se u utorak pozvao na tu činjenicu, a tužitelj je podsjetio da je suglasnost dvije strane postignuta jer su obje strane znale sadržaj SMS-ova.

Alojz Tomašević: Ovdje sam zapravo ja žrtva

Sudac Vidmar je odlučio da se poruke ipak pročitaju, a javnost isključi sa suđenja.

Nakon toga, u nastavku suđenja obje su strane iznijele završne riječi u kojima su ponovile stajališta koja su imale od početka suđenja.

Alojz Tomašević je ponovio da se ne osjeća krivim, da u tom slučaju neće biti pobjednika te da se on osjeća žrtvom.

"Ovdje sam zapravo ja žrtva", rekao je Tomašević, a prenosi Dnevnik.hr.

U završnoj riječi državni odvjetnik Jovan Vukmanović je istaknuo da postoje dokazi za Tomaševićevo nasilničko ponašanje te da sud treba osuditi takvo ponašanje.

Na upit novinara nakon ročišta Tomašević je izjavio kako očekuje oslobađajuću presudu. Zbog prije iznesene sumnje u nepristranost suda, njegov odvjetnik Damjanac očekuje osuđujuću presudu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara