Uspostavljena svakodnevna avionska linija između Osijeka i Dubrovnika

Uspostavljena svakodnevna avionska linija između Osijeka i Dubrovnika
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

DUBROVAČKO-NERETVANSKI župan Nikola Dobroslavić najavio je u ponedjeljak da će se povezivanje zelene i plave Hrvatske pokušati potaknuti uspostavom cjelogodišnje svakodnevne izravne zračne linije Osijek-Dubrovnik i distributivnog centra za slavonske proizvode u Dubrovniku.

Dobroslavić je to izjavio nakon sastanka s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem u dubrovačkoj palači Ranjina istaknuvši da će se suradnja najviše razvijati na području turizma i poljoprivrede.

Udaljene županije

"Naše županije jesu jako udaljene, ali gaje međusobno razumijevanje. Već smo određene poteze povukli pa se u našim hotelima mogu konzumirati razni slavonski proizvodi, ali smo se dogovorili da ćemo raditi u dva smjera. Zrakoplovnom linijom bi gospodarstvenici planirali poslovanje, a stanovnici juga Hrvatske, ali i turisti mogli posjetiti istočnu Slavoniju", rekao je.

Najavio je kako će vladi, Ministarstvu turizma i Croatia airlinesu uputiti inicijativu da se ovaj projekt i ostvari, a pokušat će osnovati i distributivni centar za proizvode iz Slavonije kako bi bili dostupniji građanima, ali i hotelijerima.

Vrlo dobra suradnja

Župan Galić podsjetio je kako suradnja dviju županija traje još od ratnih dana, a danas je u praksi vrlo dobra.

"Naši proizvodi već godinama stižu na jug Hrvatske, a s juga Hrvatske dolaze nama u Slavoniju. Sve je to znak dobre suradnje. Nama je prijevoz kroz Hrvatsku opteretio cijenu proizvoda i nastojat ćemo to riješiti povezivanjem, ili zrakoplovnom linijom ili izvedbom koridora VC“, rekao je Galić.

Župani su prethodno u dubrovačkom Gospinom polju podijelili pet tona jabuka udrugama i ustanovama s područja najjužnije hrvatske županije.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara