Utvrđen uzrok požara u Konavlima: Bengalkom ga izazvao 25-godišnjak

Utvrđen uzrok požara u Konavlima: Bengalkom ga izazvao 25-godišnjak

Foto: Hina

POŽAR koji je u subotu izbio u Konavlima izazvan je bacanjem zapaljene baklje tzv. bengalke izazvao 25-godišnji mladić, kojega je dubrovačko-neretvanska policija kazneno prijavila zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Policija je danas priopćila kako je požar izbio u subotu oko 11,30 sati u blizini mjesta Uskoplje u Konavlima, a uslijed jakog vjetra brzo se proširio prema okolnim mjestima i brdu Zelenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požarom zahvaćeno oko 100 hektara površine

Požar je oko 18,30 sati stavljen pod nadzor, u 22 sata je u potpunosti ugašen, a u njegovo gašenje bilo je uključeno 69 vatrogasaca s 22 vozila te dva kanadera.

Požarom je zahvaćeno oko 100 hektara niskog raslinja, trave, borove i hrastove šume, a očevidom je utvrđeno da je uzrok požara otvoreni plamen signalne baklje tzv. bengalke, koja je izuzeta s mjesta događaja.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je bengalku bacio 25-godišnjak i time izazvao požar, a policija protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku podnosi kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara