Uznemirujuća snimka prikazuje kako čuvari muče zatvorenike u Venezueli

Uznemirujuća snimka prikazuje kako čuvari muče zatvorenike u Venezueli
Screenshot: Twitter

UZNEMIRUJUĆA snimka iz zatvora u Venezueli pokazuje zastrašujući način na koji stražari muče zatvorenike zbog njihovog štrajka.

Najmanje 82 zatvorenika bilo je prisiljeno ležati golo s rukama iza glave u dvorištu kaznionice u Anacu prošli petak, izvijestio je tamošnji sajt ACN.

Kako pišu, zatvorenike su tukli više od dva sata i uskratili im hranu i vodu čitava 24 sata. Stražari su ih navodno vatrogasnim šmrkovima otjerali u dvorište, a zatim ih zalili vodom i stavili na njihova leđa pijetlove čija borba je ostavila ozljede na bespomoćnim zatvorenicima.

Članovi obitelji zatvorenika rekli su kako su oni nedavno počeli štrajkati zbog nedostatka hrane i vode. Zatvorenici su u štrajku također tražili da dopuste posjetiteljima da im donose lijekove.

Zastrašujuća snimka od 45 sekundi snimljena je mobitelom i na internetu ju je objavila novinarka iz Venezuele Alexandra Belandia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🇻🇪 El Vistazo, Venezuela (@diarioelvistazo) on

Tarek William Saab, koji obavlja dužnost generalnog tužitelja Ustavotvorne narodne skupštine Venezuele, najavio je istragu incidenta. U tvitu koji je objavio u ponedjeljak navečer, Saab je optužio povjerenika Hernána Díaza i druga dva službenika kao odgovorne za narušavanje ljudskih prava zatvorenika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara