UZNEMIRUJUĆE Prijevoznici u Francuskoj snimljeni kako udaraju i muče telad

UZNEMIRUJUĆE Prijevoznici u Francuskoj snimljeni kako udaraju i muče telad
Screenshot: YouTube/Association L214

PREMA snimkama skrivenih kamera, prijevoznici koji prevoze telad iz Irske u Nizozemsku, muče i tuku mlade životinje, od koji su neke stare samo dva tjedna, javlja The Guardian.

Aktivisti za prava životinja pratili su prijevoz više od 5.000 teladi u 23 kamiona za stoku, koje su se prevozile iz Irske do francuskog kontrolnog punkta u mjestu Tollevast, gdje su se, prema europskim zakonima, životinje trebale nahraniti i odmoriti.

Umjesto toga, na snimci se vidi kako zaposlenici kompanija vuku telad za uši, guraju i udaraju ih palicama. Neke životinje su toliko zlostavljane da leže na podu ili vuku stražnje noge jer ne mogu hodati niti ustati.

Ne znaju još ni hodati

"Slama mi srce kada vidim kako se prilikom prijevoza u Nizozemsku tretiraju ove ranjive životinje, koje su toliko mlade da su nestabilne, ne znaju još dobro hodati i ovise o mlijeku svoje majke“, rekla je Nicola Glen, glasnogovornica organizacije Eyes on Animals.

Na video snimci može se vidjeti kako radnici u žurbi guraju glave teladi, koje su očajnički žedne mlijeka nakon dugog putovanja, od plastičnih hranilica te kako ih tuku palicama po glavi i leđima.

Dvije godine zatvora

"Nizozemska je pokretačka snaga ovog transporta, a Irska je glavni dobavljač", dodala je Glen. "Obje zemlje trebaju preuzeti odgovornost za zlostavljanje teladi".

Francuska policija istražuje prijavljeno nasilje nad životinjama te je navodno uhitila radnika koji na snimci zlostavlja telad. Muškarca, ako će biti optužen, čeka kazna i do dvije godine zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara