V. Šeks: U klubu HDZ-a pronađeni krakovi prislušnih uređaja

V. Šeks: U klubu HDZ-a pronađeni krakovi prislušnih uređaja
PREDSJEDNIK Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru Vladimir Šeks izjavio je danas novinarima da je taj klub bio prisluškivan, točnije da su u njegovim prostorijama "pronađeni krakovi prislušnih uređaja".

"Na upozorenje iz sigurnosnog sustava koji osigurava Sabor da postoji velik stupanj vjerojatnosti da je Klub ozvučen, angažirali smo odgovarajuće stručnjake koji su pronašli krake prislušnih uređaja", rekao je Šeks novinarima ispred saborske Vijećnice.

O kojim je stručnjacima riječ te kad se sve to dogodilo nije želio precizirati, kazao je samo da se to dogodilo nedavno.

Upitan zašto, kad su otkriveni krakovi, nije pozvao novinare, Šeks je odgovorio - naša je procjena kad ćemo nekoga zvati.

Šeks je naveo da su prije demontaže uređaja u klubu HDZ-a inscenirali razgovor o važnim temama te da su nekoliko dana nakon toga ustanovili da su određeni krugovi iz Vlade kao informacije koristili ono što je bilo rečeno u nekoliko očiju u HDZ-ovu klubu.

Dakle, upali su u klopku, ustvrdio je Šeks.

Upitan tko je mozak cijele priče, predsjednik HDZ-ova kluba tvrdi da je to "onaj tko ovdje (u Saboru) odgovara na zastupničke upite".

Tajnica Hrvatskog sabora Danica Orčić, koja je na čelu saborskih službi, izjavila je da tek čula za tvrdnje o prisluškivanju.

Informacija je takva da zaslužuje pažnju, kad dobijem informacije poduzet ću mjere da ovlaštene osobe pregledaju prostorije Kluba, zastupnika HDZ-a najavila je Orčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ante Markov izjavio je kako je strašna teza da jedan parlamentarni klub može biti ozvučen.

Ako (HDZ) ima indicija, činjenica to treba reći, a ne paradirati s političkim tezama, rekao je Markov koji tvrdi da HDZ nema ozbiljan program, pa smicalicama nastoji privući pozornost.

Tvrdnja da je HDZ-ov klub ozvučen jednako je smiješna, kao i paranoična, ocijenio je Markov.

Tomčić: Naložio sam ispitivanje HDZ-ovih navoda

Predsjednik Sabora i HSS-a Zlatko Tomčić izjavio je kako je naložio da se angažira neovisna ustanova koja bi ispitala tvrdnje iz HDZ-a da su u prostorijama njihova Kluba zastupnika u Saboru nađeni krakovi prislušnih uređaja.

Tajnici Sabora Danici Orčić naložio sam da angažira neovisnu ustanovu da to ispita, rekao je Tomčić novinarima u Saboru.

HDZ-ove optužbe da ih SDP i HSS prisluškuju zavređuju pažnju, pa ih treba ozbiljno ispitati. Treba ispitati ne samo saborske službe (koje predsjednik HDZ-a Ivo Sanader označava kao izvor informacije o prisluškivanju Kluba), nego i one koji iznose takve optužbe, a koji bi to trebali dokazati, istaknuo je Tomčić.

Komentirajući tvrdnje predsjednika HDZ-ova Kluba zastupnika Vladimira Šeksa da je pronađeni prislušni uređaj bio toliko sićušan da su ga odmah morali uništiti, Tomčić je uzvratio: "s obzirom na sićušne dimenzije te bube, možda se Šeksu pričinilo".

Predsjednik Sabora današnje je aktualno prijepodne ocijenio nedopustivim.

To su iskreirali sami zastupnici, jer su željeli voditi predizbornu kampanju, a ne postavljati pitanja Vladi. Pokazalo se kako tko misli nastupiti u predizbornoj kampanji, rekao je Tomčić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara