Vaso izazvao šefa HDZ-a i izgubio; Milinović: Karamarko je sad preuzeo stranku u svoje ruke

Vaso izazvao šefa HDZ-a i izgubio; Milinović: Karamarko je sad preuzeo stranku u svoje ruke

Foto: FAH

DANAS je na sjednici Predsjedništva HDZ-a došlo do loma u samome vrhu stranke. Milijan Brkić navodno je pozvao Tomislava Karamarka da podnese ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade.

O svemu je za N1 progovorio HDZ-ov Darko Milinović.

"Prije svega, HDZ je danas odlučio da ide rušiti premijera, to nije istina. Danas je HDZ samo odgovorio Oreškoviću, koji je jučer htio srušiti HDZ. HDZ kreće u formiranje nove većine, u to smo uvjereni. U novoj većini nema mjesta za premijera koji nije Karamarko.

Na komentare Brkića gledam kao na pokazatelj snage HDZ-a, svatko može izraziti stavove. To je demokracija, zato je HDZ najjača stranka u Hrvatskoj. Neki od članova Predsjedništva su tražili da Karamarko odstupi, ali na kraju sjednice nije bilo ni glasanja, Karamarko ih je pitao žele li, svi su odustali", rekao je Milinović.

Nema sankcija za Brkića

"Nama je najbitnije što prije formirati novu većinu, a koliko ja znam Brkić neće snositi sankcije. Ostao je u manjini, još je više ojačao Karamarko. Karamarko je još više preuzeo stranku u svoje ruke.

> Vaso odbrusio Karamarku i poslušnicima: "Radije ću biti s orlovima nego s licemjerima!"

Taktiku još ne otkrivamo, znat ćete uskoro. HDZ će voditi Hrvatsku u nove pobjede. U novoj većini nema mjesta za MOST. U novoj Vladi nema mjesta za MOST i Petrova. On je krivo krenuo od samog početka. Karamarko će skupiti najmanje 76 ruku za većinu", dodao je Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dnevniku HRT-a razilaženje Karamarka i Brkića komentirao je i novi Glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević.

Milošević: Ne znam tko su Brkićevi orlovi

"Nema sukoba, ima različitih mišljenja. Ovo je prvi put da smo u RH na ovakvu situaciju naišli. Nema riječi o raskolu, odluke su donesene jedinstveno danas", kazao je.

Na novinarsko pitanje o tome na koga je Brkić mislio kada je rekao da će "radije biti s orlovima nego s licemjerima", kazao je kako ne zna.

"Ne znam tko su orlovi, to pitajte Brkića", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara