Vatrogasci iz Dugog Rata poklonili cisternu kolegama koji su imali tešku nesreću

Vatrogasci iz Dugog Rata poklonili cisternu kolegama koji su imali tešku nesreću
Foto: DVD Bilice

VATROGASCI DVD-a Bilice u zadnjih su nekoliko tjedana više puta završili u medijima diljem zemlje.

Prvo su u smiješnom i tužnom statusu zamolili lopove koji im kradu gorivo iz cisterne da u nju ne ulijevaju vodu. A onda su jednu od dvije cisterne izgubili u prometnoj nesreći. Išli su na intervenciju te su se prevrnuli.

Danas su objavili kako su im kolege iz DVD-a Dugi Rat poklonili svoju cisternu.

"PRIJATELJ SE U NEVOLJI POZNAJE

Dragi prijatelji, vatrogasci i naši Biličani!

Kažu ljudi da nije svako zlo za zlo šta se potvrdilo i u ovom slučaju!

Nedugo nakon šta su naši momci doživili prometnu nesriću prilikon odlaska na požar, koja puston srićon nije završila težin ozljedama ili gore, nazvala su nas naša braća iz DVD-a "Dalmacija" Dugi Rat i pružila ruku podrške, blago rečeno...

Zašto ovo govorimo?

Zato šta je upravo sada na putu prema Bilicama vatrogasna cisterna TAM 130 T11 s 5 kubika vode koju su nam dali naši prijatelji iz Dugog Rata!

Nije to auto koje je izašlo drito iz tvornice, niti triba biti jer mi Dalmatinci gasimo srcen i di naše Tamare gazu mnogi se Unimog ne usudi, ali je za nas vridnija od zlata i sigurni smo da će nas dugo služiti u vrimenima koja dolaze.

Ovin vozilon, mi kao DVD Bilice, dobivamo sasvim novu ali jako važnu sposobnost, a to je, osim samog gašenja, mogućnost prijevoza većih količina vode za građanske i gospodarske potrebe šta predstavlja korak više ka održivom razvoju koji će nam u budućnosti jamčiti glavni cilj a to je samoodrživost na svin razinama.

Još jednom zahvaljujemo našin kolegama iz DVD-a "Dalmacija" Dugi Rat koji su uz nas od samog osnutka. U naše tilo ugradili ste svoje srce i zato vam neizmjerno hvala", stoji u objavi DVD-a Bilice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara