POŽAR U SESVETAMA

Vatrogasci nisu mogli do vode, hidranti pored Prime bili su zapečaćeni. Zašto?

Vatrogasci nisu mogli do vode, hidranti pored Prime bili su zapečaćeni. Zašto?
Foto: V.M.

DANAS oko podneva izbio je veliki požar u skladištu namještaja Prime u Sesvetama, točnije u naselju Sopnica-Jelkovec. Na teren je odmah krenuo veliki broj vatrogasaca, ali po dolasku nisu mogli do vode iz hidranata koji se nalaze uz objekt!

Kako su kazali, oba hidranta uz objekt bila su zaključana. Odmah je pozvana i cisterna s vodom, a vatrogasci su se uspjeli spojiti na hidrant od obližnje zgrade kako bi počeli gasiti požar.

Zašto su hidranti bili zapečaćeni?

Iz zagrebačkog Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama demantirali su navode da se vatrogasci nisu mogli spojiti na gradsku hidrantsku mrežu, odnosno da nisu mogli do vode iz hidranata koji se nalaze uz objekt.

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama ističu kako je gradska hidrantska mreža u punoj funkciji, a na požarištu nisu bili u funkciji hidranti koji se nalaze unutar objekta Prime. 

Razlog nefunkcioniranja hidrantske mreže unutar objekta bit će poznat nakon očevida, priopćili su iz Ureda. 

Medijima se obratio vlasnik Prime i kazao kako su oni tamo u najmu i nemaju veze sa zaključanim hidrantima. "Da su hidranti zapečaćeni mi je prvi glas. Zaista ne znam zašto", rekao je Renato Radić, vlasnik i direktor Prime.

 

 

Video: Nevenka Grgić Gavran

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara