Većina članova SSSH ocijenila izmjene ZOR-a neprihvatljivim

VEĆINA članova sindikata udruženih u Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) na referendumu koji je proveden od 16. do 18. lipnja ocijenila je predložene izmjene Zakona o radu (ZOR) neprihvatljivim, priopćio je danas SSSH.

Od ukupno 201.000 članova SSSH referendumu o pregovorima Vlade, poslodavaca i sindikata o izmjenama Zakona o radu i paketu pratećih zakona pristupilo je preko 94.000, odnosno 46,8 posto.

Od toga je rezultate pregovora neprihvatljivim ocijenilo oko 77.500 članova, odnosno 82,4 posto, dok se pozitivno izjasnilo oko 15.000, odnosno 15,8 posto članova. Nevažećih listića bilo je 1,8 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glasovi 39.000 članova Sindikata poljoprivrede, koji je samostalno organizirao referendum, nisu uračunati u rezultate referenduma u okviru SSSH.

Iako referendum nije obvezujući jer mu nije pristupilo potrebnih dvije trećine članova SSSH, odnosno oko 134.000, članstvo je zaokruživši "ne" na referendumskom listiću pokazalo veliko nezadovoljstvo predviđenim smanjivanjem radničkih prava, ističe se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara