Vekić: Priču o paljenju srpskih sela u tri smjene je Tuđmanu rekao Mesić

Vekić: Priču o paljenju srpskih sela u tri smjene je Tuđmanu rekao Mesić

Foto: Marko Miščević / Cropix

BIVŠI hrvatski predsjednik Stjepan Mesić je u jučerašnjem komentaru na presude generalima Gotovini i Markaču te na reakcije koje su uslijedile kazao i da je bio prisutan kada "je jedan tadašnji ministar referirao Tuđmanu da se srpska sela u zapadnoj Slavoniji pale u tri smjene".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U toj se rečenici prepoznao bivši ministar policije Ivan Vekić, no on tvrdi kako je Mesić lagao u njezinoj interpretaciji. On tvrdi kako se ta priča pojavila u "jednom anegdotskom događaju koji je Mesić ispričao predsjedniku Tuđmanu" u trenucima kada je i Vekić bio s njima. Dodao je kako je riječ o događaju u selu Humljani, na Papuku, na Krndiji i njegovim Vilajetima, prenosi HRT.

"Ja znam što sam govorio i što kažem, ali znam dobro i Mesića kako i na koji način komentira tuđe izjave", kazao je Vekić i dodao kako nitko nije toliko glasan kao Mesić te "nitko toliko malo ne zna, a toliko kriči kao on". Za Vekića je Mesićeva izjava podla optužba opasna sama po sebi te da se nada da će se s Mesićem naći na sudu kako bi mu u oči ponovio ono što je rekao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara