Velečasni Sudac brani Thompsona: Za skup u Areni tražit ću dopuštenje kod Cezara

VELEČASNI Zlatko Sudac jučer je na predstavljanju knjige o sebi u Puli rekao kako će dopuštenje za skup u Areni tražiti kod Cezara.

Tako se i ovaj karizmatični svećenik dotaknuo slučaja Thompson i zabrane njegovog koncerta u Puli i događaja u Pazinu gdje je zbog navodnog otkazivanja koncerta Vilim Bon postavio bombu. U svom stilu nastavio je braniti kontroverznog pjevača te ustvrdio kako u vremenu krize kada "čovjek ne zna što bi sa sobom", najlakše je naći žrtveno janje, piše Barkun.

"Onaj koji zabranjuje se boji gubitka samog sebe"

"Sve ono što čitate i gledate nije potpuna istina. Čovjek mora učiti i slušati ono što vam Bog ima reći, ono što je u vama, jer ako se nešto zabranjuje jasno je da se onaj koji donosi zabrane nečega boji, bila to pozicija, gubitak uhljebljenog položaja ili samog sebe i istine koja je u njemu", rekao je Sudac te dodao kritiku zbog toga što se Hrvati srame svoje pripadnosti i narodnosti.

On je kritizirao i uvijek aktualnu teme prodaje "obiteljskog srebra" strancima te rekao kako je, zbog toga što je Tunel Učku kupio stranac, policija u njegovoj pratnji morala platiti cestarinu. "Kazali su mi da je to normalno te da plaćaju i vozila Hitne pomoći i vatrogasaca. Zašto je tako? Zato što je tunel kupio Francuz i odredio tako", kazao je Sudac vjerojatno aludirajući da to ne bi bilo tako u slučaju da je tunel kupio neki Hrvat.

I.Kri.
Foto: Pixsell

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara