Veleposlanik Kraljević o pisanju "Corriere Della Sera"

HRVATSKI veleposlanik u Rimu, Drago Kraljević izjavio je u četvrtak uvečer za Hinu da je razgovarao s nadležnim talijanskim tijelima o navodnim informacijama po kojima bi islamski teroristi s talijanskim putovnicama došli u Italiju iz Hrvatske, kako je to u današnjem broju napisao list "Corriere della Sera".

Talijanski nadležni organi ne posjeduju dokaze o koji bi potvrđivali pisanje, rekao je Kraljević te je dodao da nije ni "kontaktirano s vlastima u Zagrebu", o čemu je također pisao "Corriere della Sera".

Kraljević je rekao da je razgovarao i s talijanskom novinarkom koja je potvrdila kako "nema dodatnih podataka" od onih koje je prenijela u listu, a koji se nalaze u američkom izvješću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Američki predsjednik George Bush je jučer najavio mogućnost, na temelju analiza američke obavještajne služe, CIA-e, ponovnog buđenja terorističke organizacije Bin Ladena koja bi mogla pogoditi zemlje koje su poduprle SAD u ratu protiv Iraka. Među njima je i Italija.

Prema pisanju "Corriere della Sera" američka CIA je obavijestila zemlje saveznice o tim opasnostima, a talijanski protuteroristički odjel proiučava sada podatke iz tog izvješća. "Prvi kontakt CIA-e je s vlastima u Zagrebu, jer je izvor govorio o napadu planiranom u Hrvatskoj", napisao je "Corriere della Sera", te iznosi i što navodno piše u obavještenju američke tajne službe.

"Plan terorista predviđa otmicu zrakoplova u jednoj hrvatskoj zračnoj luci kako bi ga se zatim upotrijebilo u slične svrhe kao 11. rujna, protiv američkih objekata u regiji. Za dolazak u zemlju teroristi bi upotrijebili talijanske putovnice", prenijela je talijanska novinarka ono što se navodno nalazi u izvješću CIA-e.

Kraljević kaže kako su ga talijanski organi obavijestili da nemaju dodatnih podataka od uobičajenih poziva na upozorenje koje razmjenjuju zemlje i ministarstva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara