Veleposlanik Kraljević o talijanskoj ratifikaciji SSP-a

NAKON današnjeg sastanka s predsjednikom Vanjskopolitičkog odbora Zastupničkog doma talijanskog parlamenta Gustavom Selvom, hrvatski veleposlanik u Rimu Drago Kraljević je rekao da ratifikacija sporazuma o suradnji i pridruživanju Hrvatske i Europske unije treba sada doći na dnevni red plenarnog zasjedanja Zastupničkog doma.

"Predsjednik Selva mi je kazao kako će se nastojati SSP ratificirati u Zastupničkom domu najkasnije do konca godine. Datum uvrštavanja sporazuma na ratifikaciju ovisit će o radu Zastupničkog doma koji je zauzet izglasavanjem zakona o proračunu za sljedeću godinu te reforme mirovinskog sustava. U razgovoru sa predsjednikom Selvom nisam stekao dojam da bi se ratifikacija odgađala iz nekih drugih razloga", rekao nam je danas Kraljević.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senat je ratificirao SSP uoči ljetnog odmora, a u Zastupničkom domu svi su odbori dali suglasnost za ratifikaciju. Konačnu ratifikaciju treba provesti na plenarnom zasjedanju Zastupničkog doma.

Inače sutra poslije podne će Vanjskopolitički odbor Zastupničkog doma raspravljati o hrvatskom proglašenju ekološko-ribolovne zone u Jadranu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara