INDEX ANKETA Podržavate li blokadu cesta i besplatne buseve za Praljkovu komemoraciju?

INDEX ANKETA Podržavate li blokadu cesta i besplatne buseve za Praljkovu komemoraciju?

Foto: Patrik Macek/Goran Jakus/Pixsell

SUTRA će u Zagrebu, sudeći prema najavama, vladati prometni kaos zbog komemoracije osuđenom ratnom zločincu Slobodanu Praljku koja će se održati u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, nedaleko od glavnog željezničkog kolodvora u Zagrebu.

>> Pokidan plakat s Praljkom na Trgu bana Jelačića


>> ZET-ovi autobusi besplatno će razvoziti ljude na Praljkovu komemoraciju


Zagrebačka policija već je izvijestila o zatvaranju i režimu prometa u zoni koncertne dvorane Vatroslav Lisinski tijekom komemoracije i mise zadušnice u zoni crkve Sveta Mati Slobode. Osim zabrane prometa, posjetitelje komemoracije besplatno će razvoziti ZET-ovi autobusi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komemoraciju organizira Hrvatski generalski zbor, koji je u priopćenju poslanom medijima otkrio kako će ZET-ovi autobusi besplatno prevoziti ljude od parkirališta kod Velesajma do dvorane Vatroslav Lisinski, u kojoj će biti održana komemoracija.

I ranije se znao organizirati besplatni prijevoz kad je u pitanju bio neki veliki koncert, primjerice u zagrebačkoj Areni. Međutim, postoji suštinska razlika između koncerata svjetskih zvijezda u Zagrebu i komemoracije osobi koja je osuđena na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina.

Odluka o besplatnom prijevozu ZET-ovim autobusima, ali i ona o blokadi nezanemarivog dijela itekako prometnih ulica, izazvala je burne rasprave na društvenim mrežama. Dok dio javnosti smatra da se radi o nečem potpuno normalnom, drugi dio smatra da se ne bi trebali raditi nikakvi ustupci za komemoraciju čovjeka koji se ubio nakon što je osuđen za ratne zločine.

Što vi mislite?

 


 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara