VELIKA ANKETA Za sedam dana su izbori. Za koga ćete glasati?

VELIKA ANKETA Za sedam dana su izbori. Za koga ćete glasati?
Foto: Borna Filic/PIXSELL

ZA SEDAM dana održat će se prvi krug predsjedničkih izbora koji nikad nisu bili napetiji.

Nikada u Hrvatskoj nije bila takva borba za ulazak u drugi krug. Prema posljednjim anketama, najveće šanse za drugi krug imaju aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i bivši premijer Zoran Milanović. No, nekome od njih planove bi mogao pomrsiti Miroslav Škoro koji im puše za vratom.

Ne treba isključiti ni Mislava Kolakušića, čovjeka kojega nema previše u javnosti. No, nije ga bilo u javnosti ni pred europarlamentarne izbore pa je svejedno bio najveće iznenađenje izbora.

Ali tu je još cijeli niz kandidata. HSLS je podržao Dejana Kovača koji želi upecati glasove ljudi koji se zalažu za veće poduzetničke slobode.

Anto Đapić nalazi se desnije od Kolinde Grabar-Kitarović i Miroslava Škore i cilja na tu publiku što se može pokazati jako važnim.

S druge strane, Katarina Peović smatra da Milanović nije pravi ljevičar već da samo ona predstavlja iskonsku ljevicu.

Povratak u politiku na ovim izborima pokušat će ostvariti Dalija Orešković.

Tu je i Ivan Pernar koji se također kandidira, a bit će zanimljivo vidjeti koliko će dobiti bez podrške Živog zida.

Posebno osvježenje ove kampanje je Dario Juričan, čovjek koji se predstavlja kao Milan Bandić i koji obećava još više korupcije u debelo korumpiranoj zemlji.

Iz vedra neba se pojavio i Nedjeljko Babić, čovjek za kojeg je malo tko čuo, ali je prvi predao potpise.

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara