"Velika urota protiv najslobodnijeg medija u Hrvatskoj"

S DANAŠNJIM izjavama Aleksandra Stankovića, kojima je kritizirao uredničku politiku Hrvatske televizije, posebice po pitanju korupcije, za koju je po njegovim riječima teško dobiti televizijskog prostora, ne slažu se čelni ljudi iste kuće.

Naime, Stanković je na današnjoj sjednici Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Nacionalnog programa za suzbijanje korupcije iznio čitav niz kritika na račun HTV-ovog obrađivanja stanja korupcije u Hrvatskoj. Pritom je naglasio da HTV o spomenutom gorućem hrvatskom problemu progovara samo onda kada hrvatska izvršna vlast obznani poduzete akcije, dok se iniciranje priče o istom od strane novinara jednostavno urednički ne podržava.

"HTV je najslobodniji medij u Hrvatskoj"

Sve to Hloverka Novak Srzić, glavna i odgovorna urednica, doživjela je kao "najobičnije gluposti". "Aleksandar Stanković radi u najslobodnijem mediju u Hrvatskoj. Dovoljno je analizirati sadržaj emitiranog programa pa će se vidjeti da korupcija kao tema nije samo pokretana u slučajevima kada je po istom pitanju nešto poduzela izvršna vlast. Na koncu, ja sam kao novinarka i voditeljica obrađivala čitav niz takvih tema", kazala nam je Novak Srzić.

Ona u tome i ne vidi toliki problem koliko u javnim prepirkama djelatnika HTV-a koje se u posljednje vrijeme daju primijetiti u napisima drugih medija. Takvo što Novak Srzić je okvalificirala kao specijalni rat koji se vodi protiv njezine medijske kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Riječ je o specijalnom ratu protiv HRT-a", istaknula je aludirajući na konkurentske medije.

"Stanković mora znati da radi na mediju na kojem caruje sloboda"

Ni glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić ne slaže se sa Stankovićevim navodima. "Upravo Aleksandar Stanković cijelim svojim dosadašnjim medijskim djelom dokazuje da to nije istina. Goste koje on poziva u svoju emisiju, kao i pitanja koja će s njima obrađivati Stanković određuje sam bez upliva njegovih urednika. On mora znati da radi na mediju na kojem caruje sloboda", pojasnio je Sutlić.

Ujedno drži kako je ovdje prije posrijedi to što se Stanković ponaša kao i drugi uspješni ljudi. Naime, oni teško podnose kritike, a za sebe smatraju da su uvijek u pravu.

Isto tako, Sutlić je naglasio da je nebrojeno puta branio i Stankovića i Denisa Latina odnosno da je branio njihovu uredničku i novinarsku slobodu.

"Njihove sadržaje jedni isključivo odobravaju, dok nas drugi zbog toga napadaju. Ja samo štitim kritičku riječ, ali pritom zahtijevam određene profesionalne standarde", zaključio je Sutlić.

Vode li zaista druge medijske kuće specijalni rat protiv HTV-a ili je ipak riječ o ratovima koje nadređeni urednici vode protiv svojih kolega novinara i njihovih medijskih sloboda, teško je reći. Ono što jest sigurno je da su više nego očita urednička neslaganja između zaposlenih na hrvatskoj javnoj televiziji.

Stanković: Oni dobro znaju o čemu ja pričam

Stanković je na ovakva mišljenja samo uzvratio kako "stoji iza svega onog što je danas rekao". "Gospodin Vanja Sutlić i gospođa Hloverka Novak Srzić dobro znaju o čemu ja pričam", tek nam je kratko rekao Stanković.

Ig.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara