Verheugen s parlamentarnim strankama o približavanju EU-u

POVJERENIK Europske komisije za proširenje Guenter Verheugen sastao se u četvrtak u Zagrebu s predstavnicima parlamentarnih stranaka, s kojima je razgovarao o hrvatskom približavanju Europskoj uniji (EU).

Sastanku u hotelu "Opera" prisustvovali su predstavnici SDP-a, HSS-a, HNS-a i predizborne koalicije HSLS-DC. HDZ se nije odazvao pozivu, a HSP nije niti bio pozvan.

Mate Arlović (SDP) izjavio je novinarima da im je Verheugen prenio kako je suradnja Hrvatske s Haaškim sudom (ICTY) jedini uvjet koji otežava hrvatsko pristupanje Uniji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, o predstojećim se izborima nije posebno razgovaralo, a Verheugen je tek rekao da će EK nastaviti pomagati Hrvatskoj neovisno o izbornim rezultatima.

Hrvoje Vojković (HSLS-DC) dodao je da je povjerenik EK-a pozicijskim i oporbenih strankama dao puno korisnih savjeta kako ubrzati hrvatsko pristupanje EU-u.

Istaknuo je da je koalicija HSLS-DC odlučna nastaviti postupak približavanja, a da prepreke na tom putu treba rješavati ofenzivnim diplomatskim akcijama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara