Vesna Škare-Ožbolt na blogu: Tko je na kraju ispao "peder" - Luka Rajić ili Ivo Sanader?

Vesna Škare-Ožbolt na blogu: Tko je na kraju ispao "peder" - Luka Rajić ili Ivo Sanader?

PREDSJEDNICA DC-a Vesna Škare-Ožbolt, potaknuta Rajićevom prodajom Dukata francuskom Lactalisu bez dogovora s Vladom, na svom je blogu (www.vesnaskareozbolt.bloger.hr) analizirala cijelu situaciju i to s dva gledišta - onog Luke Rajića, "koji je prodao Dukat i nije nikoga pitao", te onog premijera Ive Sanadera, "koji nije znao i očito ga nije ga bilo briga, dok se nije dogodilo".

"I dok se danas Vlada na čelu s Premijerom i njeni prirepci zgražavaju nad postupkom Luke Rajića, za kojega je opće poznato da Dukat prodaje već dvije godine, mislim da je pravi problem negdje drugdje." - piše Škare-Ožbolt na svom blogu.

Predsjednica DC-a se osvrnula i na važnost mliječne industrije u Hrvatskoj: "Prodana je jedna od važnih industrija koja do ulaska u EU još mora ozbiljno rasti da bi iskoristili kvotu za proizvodnju mlijeka i tako osigurali budućnost vlastitoj poljoprivredi, jednom kad uđemo u Europu. Sadašnja proizvodnja od nešto više od 600.000 tona mlijeka mora doseći 1.000.000 tona mlijeka prije ulaska Hrvatske u EU, a to Francuzima možda neće biti interes. Što treba biti naš interes? Kakva je naša strategija? Da Vlada ima odgovore na ova pitanja i da je Vlada spremna za takvo i da uopće ima nekoga koji misli o tome, bilo bi joj svejedno tko kupuje Dukat jer bi svi već imali zacrtane ciljeve koje moraju doseći i Vlada bi ih obilato potpomagala."

"Umjesto toga stižu nam iz Vlade valovi čuđenja. Iznenađen je Premijer koji kaže da nije znao za prodaju. Iznenađen je Polančec koji se uporno trudio naći za Dukat hrvatskog vlasnika. Iznenađen je Čobanković koji misli da sve to ipak treba preispitati je li prodaja bila po zakonu ili nije. Tko u ovoj zemlji određuje što treba dobiti stranog vlasnika, a što ne? Gdje je strategija proizvodnje hrane? Nje nema. Zašto? Jer je Vlada nije napravila. Nije odredila strategiju, nije odredila pravila za sve, koja bi definirala i ponašanje stranih ulagača u zemlji i ne brine što se zakoni u zemlji krše." - piše Škare-Ožbolt o propustima Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše predsjednica DC-a, nije ovo prvi put da Vlada "zatvara oči" pred prodajom tvrtke koja je od velike važnosti za hrvatsko gospodarstvo -  već se to dogodilo i s Plivom. "Sve ovo nije ništa nova, puno puta je dosad rečeno. Zato treba otvoreno reći u čemu je problem." - piše u nastavku.

A o slijepom trčanju Hrvatske u EU Škare-Ožbolt je napisala: "Hrvatska se ponaša kao neiskusna djevojka, doći će joj prvi folirant jer se popalila na ulazak u EU, izgubit će svoju veliku vrijednost nepovratno, a kasnije će skužiti isto tako nepovratno da je dobila tešku spolno prenosivu bolest - globalizaciju. I onda je lako pjevati uzalud vam trud svirači!"

Opširnije o ovoj temi, kao i ostale postove Vesne Škare-Ožbolt, možete pročitati na njenom službenom blogu: www.vesnaskareozbolt.bloger.hr.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara